Stichting Bekeerling voert ruim 20 projecten uit in binnen- en buitenland. Het hoofddoekenproject is daar een van. Dit project stelt iedereen die dat wil in staat om een gratis hoofddoek, ghimar of niqab te bestellen als zij daar zelf niet toe in staat zijn. Ook niet-moslimas die bijvoorbeeld ziek zijn kunnen zo een hoofddoekje bemachtigen. Het project is al ruim 571 keer gedeeld op Facebook.

Niqabverbod: averechts effect?

Sinds in Nederland het “boerkaverbod” is ingegaan zijn de aanvragen voor niqaabs omhooggeschoten. Ze zijn bijna nergens meer te verkrijgen; Stichting Bekeerling werkt samen met Islamitische webshops die deze kledij ter beschikking stellen om het project uit te voeren.

“Ik draag de niqab al, maar zou er graag nog eentje willen krijgen ondanks de nieuwe regel (red. wet) zal ik hem niet afdoen! Ik draag al een jaar dezelfde twee niqaabs en zou graag een nieuwe willen. Jullie organisatie is een soort troost en steun voor mij.

Symbolische strijd

Navraag bij een aantal van de vrouwen die deze niqaabs heeft aangevraagd maakt duidelijk dat vooral hoofddoek-dragende moslimas de niqab vaker willen dragen en hiermee ook de niqab-dragende vrouwen een hart onder de riem willen steken.

Het gros van de niqab-dragende vrouwen in Nederland is autochtoon en bekeerd tot de Islam.

“In een écht vrij land bepaald de vrouw zelf wat ze dragen wil. Ik draag vanaf nu de niqab en niemand maakt mij wijs dat ik naakter over straat moet lopen.”

Financiering hoofddoekenproject

Het hoofddoekenproject wordt volledig gefinancierd door mensen die van mening zijn dat vrouwen zelf mogen bepalen wat ze willen dragen. Ook jij kunt ons meehelpen als je dat wilt. Klik hier om een donatie te verrichten. Gemiddeld kost een pakket €18

“Ik en mijn man hebben het helaas niet breed. We zijn pas getrouwd en ik kan ook geen niqaab meer verloorloven terwijl ik dit heel hard nodig heb. Met pijn in mijn hart moet ik nu helaas toch aan de bel trekken en om hulp vragen! In sha Allah heb ik die bij jullie gevonden! Moge Allah (de Meest Verhevene) jullie rijkelijk belonen voor dit mooie behulpzame en zeker nodige project!! Ameen.”