Een voormalige Amerikaanse rapper uit Harlem (New York, NY) heeft zijn hart gelucht in een video uit de “I Am Def Jam”-serie.

“De Islam bracht vrede in mijn leven”, zei Dave East erover nadat hij zich in de gevangenis bekeerde tot de Islam.

“In Baltimore zat ik een tijdje opgesloten. Mijn celmatsko was moslim.” zei hij tegen XXLMag.

“Ik zag hem iedere dag bidden; zijn vooruitzicht om zijn situatie (in het gevang) te verbeteren was heel wat positiever dan de andere moslims in jilla.”

Dit gedrag verleidde East ertoe om de Islam te bestuderen. Door de Islam is ook zijn gedrag op een positieve manier verbeterd, aldus Dave.

“Door de Islam ben ik gedisciplineerd, op een manier die ik nog niet eerder kende.”

Net als zoveel andere moslims, is East ook gefrustreerd op de wijze waarin de Islam in de media wordt geportretteerd. De onjuiste informatie moet je wegnemen, zodat de mensen onze religie beter begrijpen.

“De media toont je geen vrede als het gaat om de Islam. Van wat ik heb gezien, en diep in mijn hart voel, is er niets beter dan de Islam.”

Dave’s verankerde gevoelens voor de Islam hebben hem door moeilijke levenssituaties geleid: op momenten waarin je niemand aanroept behalve Allah, de Ene, de Schepper. Wil jij meer weten over de Islam? Klik dan hier om erachter te komen wat de Ware Religie in petto heeft voor jouw gemoedstoestand, lichaam en geest.