Verslag Bekeerlingen Iftar 2024 & Shahada 🇳🇱🇮🇩🥰: Wat een prachtige avond was het tijdens de bekeerlingen Iftaar! Het was een waar genoegen om samen te komen in een sfeer van verbondenheid en saamhorigheid en een heerlijke Iftaar.

Het was inspirerend te zien dat de zusters en broeders met elkaar in gesprek gingen over de maand Ramadan. Het was een moment van reflectie en het delen en leren van elkaars ervaringen.

Als kers op de taart hebben we het voorrecht gehad om getuige te zijn van een prachtig moment waarbij één van de aanwezige broeders de Shahada heeft uitgesproken. Deze hoor je in het filmpje. Wij heten hem van harte welkom in de Islam!
Moge Allah onze bekeerlingen zegenen en rijkelijk belonen voor hun aanwezigheid. En moge Allah een ieder rijkelijk belonen die deze avond mogelijk heeft gemaakt.

Op dezelfde dag werd er een Bekeerlingen ZusterIftar gehouden door Al-Yaqeen. Neem een kijkje op deze pagina voor een leuke impressie.

Speciale dank gaat uit naar Moskee An-Nur Waalwijk en alle vrijwillig(st)ers die al het lekkers hebben klaargemaakt.


De Ramadan is een maand van saamhorigheid en aanbidding. Een maand waarin we vasten en uitkijken naar het ontvasten. Het liefst doen we dat met onze naasten, maar als nieuwe moslim is het niet altijd makkelijk om gezellig met je vrienden, familie of kennissen te ontvasten. Daarom organiseert Moskee An-Nur Waalwijk samen met Stichting Bekeerling een bekeerlingen iftar.

Deze iftar is bedoelt voor (alleenstaande, geïnteresseerde en/of nieuwe) moslims die anders de Ramadan doorgaans alleen doorbrengen, zonder familie en/of vrienden.

Iftar voor bekeerlingen en geïnteresseerde niet-moslims

De iftar vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024 na het Magrib gebed (ongeveer 19:00) in de (Molukse) Moskee An-Nur in Waalwijk.

Wens jij anderen ook geluk en saamhorigheid? Deel dan dit bericht of je foto’s met de hashtag:

#BekeerlingenIftar