VERSLAG 7-4-2023 – Assalamualeykum wa rahmatullahi wa barakatuh. Vandaag organiseerde Restaurant Masal Tilburg in samenwerking met Stichting Bekeerling voor de derde keer een Bekeerlingeniftar. Tijdens de iftar hebben de aanwezigen elkaar leren kennen onder het mom van een overheerlijk Turks Iftargerecht, ervaringen kunnen uitwisselen over hun bekering en omgeving, en hopelijk ook (sociale) drempels overwonnen om het Islamitisch gemeenschapsgevoel te versterken. Ook hopen we dat de Handleiding voor Nieuwe Moslims als naslagwerk zal dienen voor hen of nieuwe moslims in hun omgeving. We vragen Allah de Meest Verhevene om eenieder te belonen met het beste. Nu volgen een aantal impressiefoto’s:

“En wat zij ook aan goeds verrichten, niets hiervan zal verworpen worden. En Allah is Alwetend over de godsvruchtigen.” (Soerat Aali ʿImraan: 115)

Voor deze Iftar heeft Stichting Bekeerling €15 p.p. bijgedragen uit het algemene potje, aanwezige organisatieleden hebben deze bijdrage zelf bekostigd. Restaurant Masal (klik voor een like op Insta) heeft het grootste gedeelde van de Luxe 3-Gangen Iftar bekostigd, moge Allah het hele team belonen met het beste.

“Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt de zelfde beloning toe als deze vastende zonder dat dit iets zal afdoen aan de beloning van de vastende.” (Sahieh at-Tirmidhie)

Blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en Islamitische (Bekeerlingen) updates via onze socials en WhatsApp Community:LET OP: DIT EVENEMENT IS VOLGEBOEKT.We adviseren je om een van de andere iftars te bezoeken via deze link.

De Ramadan is een maand van saamhorigheid en aanbidding. Een maand waarin we vasten en uitkijken naar het ontvasten. Het liefst doen we dat met onze naasten, maar als nieuwe moslim is het niet altijd makkelijk om gezellig met je vrienden, familie of kennissen te ontvasten. Daarom organiseert Restaurant Masal Tilburg samen met Stichting Bekeerling een bekeerlingen iftar.

Let op: Inschrijven verplicht! – Klik hier

Deze iftar is bedoeld voor (alleenstaande, nieuwe) moslims die anders de Ramadan doorgaans alleen doorbrengen, zonder familie en/of vrienden. Aanmelden is ook mogelijk voor (pas) bekeerde stellen. Aanmelden kost €5 per persoon (zie formulier). Met dit bedrag reserveer je een plekje. Zonder reservering is toegang tot de Luxe Iftar helaas niet mogelijk en let op: VOLZET=VOLZET! Iedere bekeerling ontvangt tevens het boek “De Handleiding van de Nieuwe Moslim”, t.w.v. €14, folders en boekenleggers cadeau.

Iftar voor bekeerlingen en geïnteresseerde niet-moslims

De iftar vindt plaats op vrijdag 7 april na het Magrib gebed (20:28) in Restaurant Masal. Station Tilburg-Centraal ligt op loopafstand van het restaurant. We adviseren bekeerlingen dan ook om met het OV naar het restaurant te komen.

  • Turkse Restaurant Masal Tilburg
  • Talent Square 333, 5038 LX Tilburg
  • 7 April 2023
  • 19:30: Inloop
  • 19:45: Aanvang & netwerken
  • 20:28: Iftar (ontvasten) & gebed
  • 21:45: Afsluitend woordje voor bekeerlingen
  • 22:00: Afsluiting
  • Voor broeders en zusters
  • Aanmelden voor dit evenement is verplicht

Wens jij anderen ook geluk en saamhorigheid? Deel dan dit bericht of je foto’s met de hashtag:

#BekeerlingenIftar

Overige landelijke iftars

In het verleden organiseerde Stichting Bekeerling de Nationale Bekeerlingen Iftar: een Iftar, gegeven door verschillende organisaties door het hele land zodat bekeerlingen lokaal konden ontvasten met mede-bekeerlingen. Omdat niet iedereen in staat zal zijn om naar Tilburg te komen plaatsen we hieronder een overzicht van andere bekeerlingen iftars 2023: