Basmallah

Verslag

Stichting Bekeerling organiseerde op 1 april 2017 in samenwerking met De El-Feth Moskee Tilburg een Bekeerlingendag. Na weken van goede en spannende voorbereidingen was het moment aangebroken: dit geweldige evenement waarop geïnteresseerden, ouders van bekeerlingen en ‘nieuwe moslims’ elkaar ontmoeten, naar lezingen luisteren, ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen, of gewoon gezellig samenkomen ging van start. De vijfde Bekeerlingendag vond plaats in Midden-Brabant omdat evenementen voor bekeerlingen in Zuid-Nederland schaars is.

Op deze avond vonden verschillende leuke en kennisrijke activiteiten plaats voor moslims én niet-moslims. Iedereen was op deze avond welkom en gezien de getoonde interesse van onze leden beloofde het een mooie dag te worden! Met de Gunst van Allah is deze bekeerlingendag uitgegroeid tot een groot succes! De Bekeerlingendag werd bezocht door honderden geïnteresseerden. We hebben 3 of 4 nieuwe zusters mogen verwelkomen in de Islam. Een aantal andere bezoek(st)ers hebben aangegeven binnenkort te willen bekeren (eventueel in aanwezigheid van hun ouders). Bij deze feliciteren wij onze nieuwe moslims nogmaals en heten wij ze een warm welkom in Islam!  -moge Allah ons allemaal standvastig maken-.

Wij waren erg ontroerd om te zien hoeveel bekeerlingen en hun (niet-moslim) familieleden aanwezig waren. Het waren namelijk niet alleen bezoekers uit omgeving Tilburg die waren gekomen. Het was opvallend dat er ontzettend veel mensen de moeite hebben genomen om uren te reizen voor deze Bekeerlingendag. Geïnteresseerden uit verschillende steden en kleine dorpen waren aanwezig. We hebben op verschillende gebieden activiteiten ontplooid: wat ontspanning en gezelligheid door middel van bijvoorbeeld suikerspinnen, poffertjes en een quiz, een paneldiscussie onder leiding van Jenny Korsten en Said Tribak en een vraag- en antwoord sessie specifiek voor niet-moslims en bekeerlingen onder leiding van Nourdeen Wildeman en broeder Fikri. Tussendoor hebben we goed gegeten en bijgepraat, contacten gelegd met elkaar en wat korte interviews gehouden.

Aan het einde van het evenement en in de afgelopen dagen hebben verschillende mensen ons aangesproken en lovende woorden gesproken over de Bekeerlingendag. De boodschap was eenduidig: dit willen we vaker! Vooral de open sfeer waarin alles mocht worden gezegd en gevraagd werd gewaardeerd. 

Wij vragen Allah om onze harten te zuiveren, ons dichter bij Hem te brengen en om de Dawah te laten groeien. We vragen Allah om alle vrijwillig(st)ers, donateurs, bezoekers van de bekeerlingenavond en beide besturen (Stichting Bekeerling en De El-Feth Moskee Tilburg),rijkelijk te belonen.

Houd onzeFacebookpagina in de gaten! Binnenkort zullen (meer) fotoreportages en videoverslagen daarop verschijnen.

Een bekeerde broeder: “Ik was samen met mijn moeder naar de bekeerlingendag. Dezelfde avond, na thuiskomst vertelde mijn moeder dat zij graag meer wil weten over de islam.”

Een geïnteresseerde uit Friesland gaf het volgende antwoord op onze vraag waarom hij zover heeft gereisd om bij de Bekeerlingendag aanwezig te zijn: “Ik ben opzoek naar de waarheid!” De bezoeker sprak uitgebreid met andere bekeerlingen en panellid Nourdeen Wildeman over de Islam.

Een bezoekster van de Bekeerlingendag kwam naar het evenement om meer informatie over de Islam te krijgen, maar verliet het evenement als moslima. Ze sprak de shahada uit en wordt nu goed begeleid.

Mark Reuvers, de host van de Bekeerlingendag over de organisatie: “Maa sha Allah, dikke propz voor de organisatie.”

Een van de vrouwelijke bezoeksters: “Allahuma barek echt een hele leuke dag gehad. Alles was goed geregeld, jullie mogen er trots op zijn. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis.”

Vrijwilligster Stichting Bekeerling: “Het was een geslaagde, emotionele dag. Het heeft me goed gedaan Alhamdulillah.”

Vrijwilliger moskee: “Ik wilde even aangeven dat ik erg trots ben op de manier hoe wij als moskee en als team de Bekeerlingendag vorm hebben gegeven. Maa sha Allah ik zag veel lachende gezichten. Er waren geïnteresseerden uit Deventer, Limburg en zelfs uit Friesland gekomen. Alle betrokkenen hebben goed werk afgeleverd. Ik ben echt blij dat ik onderdeel ben van dit team.”

Tijdens de Bekeerlingendag waren ook vrijwilligers van andere moskeeën aanwezig. Zij waren zo onder de indruk van het evenement dat ze de broeders van de organisatie om tips/advies vroegen. We zijn erg trots dat wij middels dit evenementen anderen hebben geïnspireerd.

Voor bekeerlingen, diens ouders en geïnteresseerden!

Stichting Bekeerling organiseert in samenwerking met de El-Feth Moskee Tilburg op 1 april een Bekeerlingendag voor Tilburg & Omgeving.
Op deze avond vinden verschillende leuke activiteiten plaats voor moslims én niet-moslims. Iedereen is op deze avond welkom: we hopen dat geïnteresseerden en bekeerlingen samen met hun (niet-moslim) familieleden en vrienden komen zodat ook zij een beter begrip zullen krijgen van de Islam. Als afsluiting vindt er een overheerlijke mediterraanse avondmaal plaats.

Een greep uit de activiteiten

Op de Bekeerlingendag zullen (met Gods Wil) verschillende leuke en educatieve activiteiten plaatsvinden. In de vijfde editie in Tilburg zijn dat onder meer:

Interviews, vraag & antwoord, quiz, suikerspin, kinderopvang, avondeten, prijsvragen, bekeringen, livestream via ons Facebook pagina, markt (verschillende ondernemers), hapjes en drankjes, lezingen en netwerken.

Programma

Wij verwachten dat alle aanwezigen het hele programma doorlopen. De markt is gedurende het hele programma geopend. Het programma ziet er tijdens de Bekeerlingendag als volgt uit:

 • 16:00: Inloop
 • 15:45: Markt (ladies only tot 16:30)
 • 16:30: Markt geopend voor alle bezoekers
 • 17:15: Het Asr-gebed
 • 17:40: Koran recitatie met live vertaling
 • 17:55: Spoken Word
 • 18:00: Gespreksbijeenkomst en dialoog
 • 19:00: Paneldiscussie met alle aanwezige sprekers
 • 19:20: Vraag en antwoord sessie
 • 19:45: Shahadamoment
 • 19:45: Kahootquiz met prijzen (2 quizzen: voor moslims én niet-moslims)
 • 20:15: Het Magrib-gebed
 • 21:00: Gezamenlijke avondeten & netwerken
 • 21:20: Presentatie Stichting Bekeerling
 • 21:50: Afscheid met bedankje
 • 22:00: Het Ishaa’-gebed en afsluiting

Kinderopvang

Tijdens de Bekeerlingendag is kinderopvang mogelijk voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. We vinden het belangrijk dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving zichzelf kunnen zijn. De kinderopvang, in de vrouwenruimte van de El-Feth Moskee, wordt voorzien van verschillende voorzieningen speciaal voor kinderen. Ballonnen, speelgoed, een clown, hapjes en drankjes zijn allemaal aanwezig.

Zusters Ahlem en Dora (beide ervaren verzorgsters) zullen de kinderopvang op zich nemen. Wij verwachten hiervoor een kleine vergoeding van ongeveer €1 per kind. Geen geld? Geen probleem. Alle ouders of verzorgers dienen zich voor aanvang (of op de dag zelf) aan te melden en ter plekke een document te tekenen.

Mindervalide ondersteuning

Bezoekers met een beperking zijn ook op onze Bekeerlingendag welkom. Parkeren dichtbij de ingangen is mogelijk.Twee parkeerplaatsen nabij de hoofdingang zijn voorbehouden voor auto’s met ontheffingen. Deze plaatsen herkent u aan het internationale symbool voor gehandicapten. Wilt u vervoer en/of ondersteuning vanaf de algemene parkeerplaatsen naar de moskee? Laat het ons dan ruim van tevoren weten. Verder wordt er gezorgd dat u goed wordt begeleid naar alle ruimtes toe. Alle activiteiten (behalve de gebeden voor de mannen) zijn zeer toegankelijk.

De Stichting Bekeerling Bekeerlingendagen

Stichting Bekeerling houdt verspreid over Nederland (inclusief Suriname en de Antillen) en België bekeerlingendagen. Voorgaande edities van de Bekeerlingendag vonden plaats in onder meer Amsterdam, Suriname en Curaçao. Wilt u ook een Bekeerlingendag organiseren voor uw moskee? Wij helpen u graag mee. Neem voor een overzicht van de mogelijkheden en tarieven contact op en vraag naar Marianne.

De vierde Bekeerlingendag die in oost-Nederland zou worden gehouden is helaas wegens omstandigheden geannuleerd. Binnenkort zullen wij naar een vervangende locatie zoeken in oost-Nederland om alsnog een Bekeerlingendag te organiseren in Limburg en/of Gelderland.

Wij vragen Allah om onze harten te zuiveren, ons dichter bij Hem te brengen en om de Dawah te laten groeien. We vragen Allah om beide besturen (Stichting Bekeerling en De El-Feth Moskee Tilburg), de vrijwillig(st)ers, donateurs en bezoekers van de Bekeerlingenavond rijkelijk te belonen.

Houd onze Facebook pagina in de gaten! Binnenkort zullen de fotoreportages en videoverslagen daarop verschijnen.

Bekeerlingendag Tilburg 2017 (Midden-Brabant)

 • Contact:  Stichting Bekeerling – De El-Feth Moskee Tilburg
 • Entree: GRATIS  VOOR AARDIGE MENSEN   (◠‿◠✿)
 • Toegankelijkheid: Bekeerlingen, diens familieleden, vrienden en zij die geïnteresseerd zijn in de Islam.
 • Scheiding der seksen: Mannen en vrouwen bidden in aparte ruimtes. Markt is deels vrouwen-alleen. Overige activiteiten verlopen langs duidelijke scheidingslijnen.
 • Adres: Academielaan 9 – 5037 ET Tilburg
 • Plaats: Tilburg
 • Organisatie: Stichting Bekeerling & De El-Feth Moskee Tilburg
 • Tijd: 16:00 – 22:00
 • Datum: Zaterdag 1 april 2017
 • Sprekers: Mark Reuvers (S-L-M), Nourdeen Wildeman, Ismael Owusu & Jenny Korsten
 • Titel activiteit: Bekeerlingendag Midden-Brabant (Tilburg en omgeving)
 • Contact:
  • Mannen & algemeen: +31 6 36430091 (telefoon, SMS, WhatsApp)
  • Vrouwen & meisjes: +31 6 24287532 (telefoon, SMS, WhatsApp)

 

Sponsorenen ondernemers

 

Flyer

Overig: