Lieve Zusters, Beste Broeders
Graag deel ik met jullie mijn verhaal…

Ik ben een van afkomst Nederlandse vrouw, van huis uit ben ik Rooms Katholiek opgevoed en ging vroeger altijd elke zondag naar de kerk met mijn moeder en de rest van het gezin. De hele dag waren we in de kerk aan het leren over het leven van de Heer, Hem aanbidden met liederen en het doen van gezamenlijke gebeden.

Ik ging altijd netjes mee want het hoorde bij de opvoeding en je luistert immers naar wat je moeder van je verlangt, maar toch ik voelde me nooit thuis in de kerk en in het (red. christelijke) geloof, mijn gevoel voor het geloof was er niet ik wou het allemaal geloven en ik deed mijn best maar ik vond er nooit mijn rust in het hoorde gewoon niet bij mij. Op school was ik altijd al geïnteresseerd in dingen wat met andere religie’s te maken had, ik was toen een jaar of 11 ongeveer. Toen al trok de islam mij heel erg aan ik vond het boeiend en interessant ik wou er toen al meer van weten. Op school deed ik werkjes maken over islamitisch gerelateerde dingen ik leerde hoe je in het Arabisch Allah moest schrijven en zo nog meer dingen, maar ik ben er toen niet verder mee gegaan maar toch bleef ik wel altijd nieuwsgierig naar het geloof.

Synchroon

Ik vond het altijd bijzonder hoe dat allemaal werkte en in elkaar zat, als ik dan weleens filmpjes keek van hoe de mensen aan het bidden waren was ik altijd zo verwondert dat iedereen tegelijk alle handelingen uitvoerde, prachtig vond ik dat om te zien, nu nog steeds trouwens!!!

Ook stond ik altijd al vol bewondering te kijken naar andere mensen die zich hadden bekeerd tot de islam ik vond deze mensen altijd zo krachtig en vond het bijzonder om te zien hoe hun hun hart volgde en hun eigen mening hadden en zich daarin uitte, en dat gene deden wat hun gelukkig maakte en daarbij alleen aan zich zelf dachten omdat ze het zelf wouden, de mening van een ander accepteerde en respecteerde maar toch zichzelf bleven, ik ben erg blij dat ik zelf nu ook tot deze groep behoor!

Voordat ik mijn keuze had gemaakt om mij te bekeren tot de islam, heb ik nog heel veel gelezen ik heb erover gesproken en nog meer gesproken, Nederlandse vertaling van de koran bekeken zodat ik ook echt het geloof en de inhoud van het geloof zou leren ook met mijn partner die van huis uit moslim is heb ik veel erover gesproken hij heeft mij ook erg veel geleerd over de islam wel heeft hij me altijd gezegd dat ik vrij sta in de keuze die ik wil maken en dat ik zelf mag kiezen of ik moslima wil worden of niet.

Twijfel

Na het vele lezen en spreken over de islam was ik er toch nog niet helemaal zeker van, waarom niet?
Omdat er zoveel negatief wordt gesproken over de islam en er helaas zoveel haat is jegens moslims, en ik was gewoon bang dat ik doelwit zou worden van haat en religie discriminatie en dan ook op straat zou worden uitgescholden en misschien wel fysiek aangevallen zou worden, de angst voor dat allemaal zou bijna winnen van het feit dat ik me graag wou bekeren tot de islam.

Een droom (red. dit krijgen we heel vaak te horen!)

Ik liep vast ik wist het niet meer ene kant wou ik het graag maarja aan de andere kant was er dus echt de angst, toen ik s’avonds wou gaan slapen heb ik spontaan een gebed gedaan en gevraagd wat ik moest doen hoe ik verder moest en of ik er goed aan zou doen, die zelfde nacht heb ik een droom gehad, een stem heeft tegen me gesproken die nacht, een gezicht bij de stem heb ik niet gezien de stem vertelde me dat ik alles kon vragen wat ik weten wou en dat heb ik dus gedaan en opgegeven moment vroeg de stem aan mij weet je hoe je de shahada moet uitspreken, dus ik zei ja dat weet ik en ik sprak hem uit, na het uitspreken van de shahada in mijn droom heeft de stem mij gefeliciteerd en me verteld dat ik me zojuist bekeerd heb tot de islam, tot de dag van vandaag als ik terug denk aan die droom krijg ik tranen in mijn ogen van geluk, het was zo een mooie droom zo echt en zo puur.

De volgende dag heb ik mijn partner verteld over de droom en toen vroeg hij me hoe voel je je erbij heb je nog angst voor de haat tegen de islam toen zei ik hem ja natuurlijk de angst is er en blijft er maar ik voel me sterk genoeg om dat aan te kunnen. Dus toen heb ik daarna contact opgenomen met de Blauwe moskee in Amsterdam om een afspraak in te plannen voor het doen van mijn shahada!

 

De afspraak

Asjhadoe an la illaha illa Allah wa asjhadoe ana Mohammadan rasul Allah- Ik getuig dat er geen godheid is dan Allah en ik getuig dat Mohammed zijn boodschapper is.

Op 28 Augustus 2016 heb ik dan eindelijk mijn shahada uitgesproken in de Blauwe moskee in Amsterdam, rond 18:00 had ik de afspraak staan
Oohh wat was ik die dag super zenuwachtig zeg, eenmaal binnen bij de moskee heb ik eerst wat te drinken gehad en hebben we wat gesproken over de islam en hoe ik alles ervaar en wat mijn ertoe gezet heeft om te bekeren en toen was het zover er werd gevraagd ben je er klaar voor??! Natuurlijk ben ik er klaar voor, de Imam ging me voor en ik moest herhalen wat hij zei, Asjhadoe an la illaha illa Allah wa asjhadoe ana Mohammadan rasul Allah- Ik getuig dat er geen godheid is dan Allah en ik getuig dat Mohammed zijn boodschapper is.

Het is gedaan het zit erop, ik ben nu officieel een moslima het gevoel wat ik erbij had is onbeschrijfelijk ik voelde mij heel even helemaal koud van binnen en leeg en direct daarna gevolgd door een warme golf alsof ik heel even weg was van de aarde en letterlijk opnieuw terug kwam, opnieuw geboren was, dat gevoel is echt wauw zo intens dat gevoel gun ik iedereen die zich bekeerd tot de islam het is het mooiste en fijnste gevoel wat je denk ik ooit hebben kan,je voelt gelijk dat het goed is en dat Allah je heeft geaccepteerd en dat je welkom bent in de islam!

Voorbestemd

Ergens denk ik (red. het ís voorbestemd!) dat het voorbestemd was dat ik moslima zou worden, omdat toen mijn moeder mij nog droeg tijdens haar zwangerschap ze mij eerst een ‘Hollandse’ naam wou geven maar ze daarna bij iemand was en daar een Arabische naam zag en toen besloten heeft mij die Arabische naam te schenken.
Ik heb nu sinds ik moslima ben geworden mijn rust gevonden, ik hoef niet meer te zoeken ik voel mijn thuis binnen de islam.

Wees open…

Wat in de koran staat klopt echt, weet door het gedenken van Allah vinden de harten rust ( surah Ar Ra’d vers 28)
Wees ook niet bang voor hoe je familie zou reageren, wees open en eerlijk en vertel waarom je het wilt, toen ik het mijn familie had verteld had ik een brief geschreven (red. download onze voorbeeldbrief!) die recht uit mijn hart kwam en ze verteld dat ze niet gelijk hoeven te reageren en zo eerst aan het idee konden wennen en ze ook gezegd dat ze het er niet mee eens hoeven te zijn maar of ze wel mijn keuze willen respecteren, maar gelukkig kreeg ik al heel snel zeer mooie reacties en ook liefdevolle reacties wat me tot tranen maakte ja natuurlijk ze schrokken wel maar ze begrepen mijn keuze en ze hebben het geaccepteerd!
Ik heb bijvoorbeeld een bericht mogen ontvangen van mijn moeder, die zei me te zijn geschrokken maar blij voor me is en mijn keuze accepteert en respecteert en van mijn broertje een bericht waarin hij me vertelde erg trots op me te zijn en dat hij erg blij voor me is met de keuze die ik gemaakt heb en ik altijd zijn zus blijf en het niet uitmaakt welke religie daarbij komt kijken.

En ook mijn zussen hadden dergelijke mooie berichten teruggestuurd, en me verteld dat als dit is wat mij gelukkig maakt ik zeker mijn hart moet volgen.
Het deed me veel toen ik deze mooie berichten kreeg, dit bevestigde nog meer voor mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt, ik ben erg gelukkig nu dat kan ik wel zeggen
Ik hoop voor iedereen die ook geïnteresseerd is in de islam of op het punt staat te bekeren, dat dit met net zoveel liefde gaat als hoe het bij mij is gegaan.

Een zuster