Bent u op zoek naar een spreker?

U treft op deze website een overzicht met islamitische sprekers en organisaties die sprekers aanbieden. U kunt de sprekers uitnodigen om een lezing, presentatie of toespraak te houden.

Hoe kan ik een spreker uitnodigen?

Indien u een spreker wilt uitnodigen, dient u contact op te nemen met de desbetreffende spreker en niet met ons. Het contact verloopt dus ten alle tijd tussen de organisatoren en de sprekers zelf.  Omdat de meeste sprekers verbonden zijn met andere instituten, stichtingen of moskeeën, kunt u hieronder bijbehorende contactgegevens vinden.

Wat zijn de kosten voor het uitnodigen van een spreker?

Doorgaans hanteert iedere spreker zijn eigen tarieven, maar we hopen dat u met dit antwoord in ieder geval weet hoeveel het boeken van een spreker ongeveer kost.

Wij verwachten dat de evenement-organiseerders minimaal de reis- en tijdskosten vergoeden. Per kilometer rekent men gemiddeld €0,25. Dit zijn echter geen vaste tarieven, dus u wordt geadviseerd om van tevoren met de sprekers afspraken te maken over de kosten.

Zijn de sprekers altijd en overal beschikbaar?

Zoals we u hierboven hebben uitgelegd, dient u voor afspraken zelf contact te leggen met de beoogde spreker. Er zijn (bekende) landelijke sprekers die het zeer druk hebben, en daarom verwachten dat een boeking enkele maanden van tevoren is vastgelegd.

Broeders

Remy 'Abu Safwan' Soekirman

Remy 'Abu Safwan' Soekirman

Dar-al-'ilm Instituut

Vestiging: Den Haag
Contact: [email protected]

Ustadh Remy ‘Abu Safwan’ Soekirman is docent islamwetenschappen bij het Instituut voor Islam Studies – Dar-al-‘Ilm. Hij verzorgt vakken die gerelateerd zijn aan de geloofsleer, Koran, hadiethstudies en het islamitisch recht (fiqh). Met zijn brede kennis kan hij spreken over verschillende thematische onderdelen van het geloof. Hij spreekt graag over het goede gedrag en is daar zeker ook zelf een voorbeeld van. Ustadh Remy heeft een universitaire islamstudie genoten aan de Islamitische Universiteit van Madinah – Saudi Arabië aan de faculteit van Oesoel ad-Dien (islamitische theologie).

Aboe Ismail, Imad el Idrissi e.a.

Aboe Ismail, Imad el Idrissi e.a.

Al-Yaqeen

Vestiging: Den Haag
Contact: Link

Al-Yaqeen stelt verschillende sprekers beschikbaar voor het geven van lezingen, lessen, (gast)colleges en cursussen. Enkele van deze sprekers zijn:

  • Aboe Ismail
  • Imad el Idrissi
  • Mohamad Yamani
  • Omar at-Turkie
  • Saif Reyaz as-Surinamie

Boekingen: Via deze link (eigen website)

Abou Hafs

Abou Hafs

Moslim Bewust & Lisaan Al-Arab

Vestiging: Hilversum
Contact: Facebook

In het verharde maatschappelijke debat over de islam en moslims trekt Abou Hafs ten strijde tegen islamofobie, racisme en het gebrek aan nuance bij politiek en media. Daarnaast publiceert hij historische artikelen welke hij beschouwt als noodzakelijke correcties op de geschiedschrijving.

Umair Bantvawala

Umair Bantvawala

Moslimjongeren Almere

Vestiging: Almere
Contact: moslimjongerenalmere.nl

Al jarenlang zetten moslims in Almere zich actief in om de verspreiding van de islam onder jongeren mogelijk te maken.

Een groep initiatiefnemers begon ooit met het organiseren van laagdrempelige bijeenkomsten op de vrijdagavonden. En met succes. Nu, jaren later, is de organisatie uitgegroeid tot een op zichzelf staand project onder de naam ‘Moslimjongeren Almere’.

Broeder Mohamed Tarieq

Broeder Mohamed Tarieq

Spreker stichting 'Al-Waqf'

Vestiging: Eindhoven
Contact: [email protected]

Mohammed Aboe Dawood

Mohammed Aboe Dawood

El-Feth Moskee Tilburg

Vestiging: Tilburg
Contact: [email protected] 

Broeder Aboe Dawood (Mohammed) kan op verzoek lezingen verzorgen in Brabant. Neem bij interesse contact op via de mail.

Sprekersteam S-L-M

Sprekersteam S-L-M

S-L-M: Studeren Leven Motiveren

Vestiging: Rotterdam
Contact: [email protected]

Een lezing of cursus organiseren op het gebied van opvoeding, huwelijk of de begeleiding van nieuwe moslims? Neem dan contact op met het S-L-M. Meer informatie over de organisatie en de sprekers is hier te vinden. Boekingen kunnen worden gedaan via de contactpagina.

Zusters

nnb

nnb

nnb

Vestiging: nnb
Contact: nnb

nnb