De Amerikaanse talkshow host Brother Eddie, uit Chicago, interviewde op de New Muslim World Conference in Manchester Arnoud van Doorn. Op de New Muslim World Conference, die dit jaar in Manchester gehouden werd, worden Islamitische dawahorganisaties vanuit de hele wereld uitgenodigd om deel te nemen aan de conferentie.

Eddie: Ontmoet mijn broer Arnoud Van Doorn, een voormalig politicus die zich inzette om de islam te verzwakken, en zich later bekeerde tot de islam.

Vraag: Als u een niet-moslim uitnodigt tot de islam, wat zijn dan de belangrijkste zaken waarnaar u zou verwijzen?

Van Doorn: Zoals ik al eerder zei: studeer de islam, stap over je vooroordelen heen en je zult zien dat de islam in feite een mooie en zeer zuivere religie is, met een grote geschiedenis en hoge normen. We zorgen voor elkaar in welvaart en tegenspoed. Het geeft innerlijke rust en wijsheid, en het zorgt ervoor dat je je spiritueel gezien verdiept in je eigen leven. Het leven is meer dan geld en materialisme (de typische “westerse succesfactor”). Je zult een sterker en beter persoon worden.

Westerse industriëlen willen dat mensen in principe consumeren, in plaats van te zoeken naar innerlijke kracht. “Uitgaven en consumeren” zou volgens hen de standaard voor geluk moeten zijn. “Gelovigen” zijn sterker en minder afhankelijk van die kwesties.

Vraag: In het Westen wordt de islam over het algemeen beschuldigd van het bevorderen van terrorisme, mensenrechtenkwesties of mishandeling van vrouwen. Wat is uw reactie op deze aanklachten?

Van Doorn: Nogmaals: vooroordelen zijn de oorzaak, gebaseerd op een gebrek aan kennis. Je kunt fanatici vinden in elke religie, over de hele wereld. Helaas worden de 1% fanatici getoond op tv en andere nieuwsmedia, en hun invloed vergroot. 99% van de moslims is hardwerkend en vredelievend. Als meer mensen de ware islam zullen bestuderen, zullen meer mensen de schoonheid ervan zien.

Vraag: Wat vindt u van de redenen achter sommige pogingen om atheïsme in de wereld te bevorderen en wat is uw advies aan degenen die aarzelen tussen geloof en ongeloof?

Van Doorn: Ik kan alleen maar raden. De westerse influencers en de meeste politici houden niet van religie in welke vorm dan ook. Hoe minder mensen geloven, hoe meer mensen afhankelijk zijn van andere waarden, zoals economie, geld, consumptie en de materiële welvaart. Westerse industriëlen willen dat mensen in principe consumeren, in plaats van te zoeken naar innerlijke kracht. “Uitgaven en consumeren” zou volgens hen de standaard voor geluk moeten zijn. “Gelovigen” zijn sterker en minder afhankelijk van die kwesties. Het is niet in het belang van politici en andere invloedrijken dat mensen onafhankelijker van hen worden en andere inzichten ontwikkelen. Dit is ook wat ik te zeggen heb aan hen die aarzelen tussen geloof en ongeloof.

#purposeoflife #God #atheism #life #truth #islam

Foto: Facebook The Deen Show