Mohammed’s dochter kocht een gloednieuwe iPhone 6S. Ook kocht zij een screenprotector en een telefoonhoesje erbij. Ze liet haar nieuwe telefoon zien aan haar vader en dat ging als volgt:

Vader: Dat is een mooie telefoon, hoeveel heeft het mogen kosten?

Dochter: €749 voor de telefoon, €20 voor het hoesje en €5 voor de screenprotector.

Vader: Ow, waarom heb je het hoesje en de screenprotector gekocht dan? Je kon €25 besparen!

Dochter: Ya abi! Ik heb net €749 uitgegeven aan mijn telefoon, hoezo mag ik dan niet nog eens €25 uitgeven zodat mijn telefoon beter beschermd wordt en er ook nog eens mooier uitziet?

Vader: Is het geen schande voor Apple dat zij hun telefoon zo onveilig hebben gemaakt? Lees snel verder via www.StichtingBekeerling.nl! 

Dochter: Nee vader! Ze hebben me bij de Apple Store zelfs aanbevolen om dit hoesje en screenprotector erbij te kopen voor de veiligheid. Ik wil niet dat mijn telefoon beschadigd raakt.

Vader: Ziet je telefoon erdoor lelijker uit?

Dochter: Nee, mijn telefoon ziet er nu juist mooier uit…

Mohammed keek zijn dochter Sarah aan, lachte tegen haar en zei: “Goed, geniet van je nieuwe telefoon. 🙂 “ en ging verder waar hij mee bezig was. Haar vader is geen sukkel die een vrouw vergelijkt met een telefoontje of andere goederen. Einde verhaal!

Mohammed is een moslim en moslims eren de vrouw. Binnen de Islam geniet de vrouw groot respect!

En geeft hun (de vrouwen) van de rijkdom die Allah jullie gaf.” (De Koran, Soerat an-Noer: 33)
Onze Profeet (vrede zij met hem) is gekomen om de ware positie van de vrouw uit de doeken te doen. Toen hij (vrede zij met hem) werd gevraagd naar degene die het dichtst bij zijn hart lag, antwoordde hij onverwijld: “Aa’ishah!

Ook heeft hij (vrede zij met hem) gezegd: “Wees goed voor jullie vrouwen!” (al-Boekhaari en Moeslim)

En:
De beste onder jullie is hij die zijn vrouwen goed behandelt en ik ben de beste onder jullie voor zijn vrouw!” (at-Tirmidhi)

Desondanks
Desondanks heb je vandaag de dag een aantal hersenloze, haatzaaiende en blindvolgende figuren dat beweert dat een moslimvrouw, die zich conform de Islamitische Voorschriften kleedt en gedraagt, onderdrukt wordt. Wie wordt er nou werkelijk onderdrukt?

Een vrouw die in allerlei reclamespots van producten wordt gebruikt die in negen van de tien gevallen niets met haar lichaam te maken hebben of een vrouw die als een koningin door iedereen wordt behandeld?

Een vrouw die zich genoodzaakt voelt om de prostitutie in te gaan om zichzelf te kunnen onderhouden of een vrouw die te allen tijde door haar mannelijke familieleden onderhouden dient te worden?

Uit een recent onderzoek van de Rutgers Nisso Groep, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport blijkt dat maar liefst 12% van de Nederlandse vrouwen met seksueel geweld te maken hebben gehad4. Hier schuilt de werkelijke onderdrukking en minachting!

Conclusie
We hebben hierboven een schets gegeven van de positie van de vrouw buiten de Islam en daaropvolgend hebben we aangegeven hoe de Islam tegen vrouwen aankijkt. Tegen hen die nog steeds beweren dat de vrouw in de Islam onderdrukt, minacht en verwaarloosd wordt, zouden wij het volgende willen zeggen:

“De vrouw heeft in jullie beschavingen duizenden jaren moeten lijden. Het is dan ook niet vreemd dat jullie het vandaag de dag voor haar opnemen en haar rechten proberen te waarborgen. Daarentegen heeft de Islam van begin af aan de vrouw haar werkelijke waarde en status gegeven en haar rechten tot aan de Dag des Oordeels gewaarborgd!”