De sterkste vrouw ter wereld is je moeder. Het kan zijn dat je momenteel ruzie met je moeder hebt of in het verleden hebt gehad (indien ze is gestorven). Diep van binnen wil je het goed maken maar je gedachten zit vol met boosheid, verdriet en schaamte. Of het je eigen schuld is of die van haar, het is het allemaal niet waard. Allah subhanahu wa ta’ala zegt: “En Wij hebben de mens vriendelijkheid jegens zijn ouders geboden. Zijn moeder draagt hem met ongemak en baart hem met pijn” (Surah 46 : Ayah 15).

Dat ze harde woorden zegt zoals: “ik haat je, of je bent mijn dochter/zoon niet” etc. is niet gemeend. Ja het doet pijn en het komt hard aan, maar DAT moment wordt een beproeving met een grote beloning. Allah subhanahu wa ta’ala kijkt naar wat je gaat doen, Hij kijkt hoe je gaat reageren. Scheld haar niet uit, doe haar geen pijn. Deze vrouw die jou gebaard heeft hield jou ooit als een kleine baby in de handen en ze keek naar je en zei: Ya Allah dank U, dank U, dank U. Als jij momenteel ruzie met je moeder hebt…maak het dan goed. Ga naar haar toe en zeg dat je van haar houdt, schaam je niet want Allah subhanahu wa ta’ala is met je. Als je geen ruzie met haar hebt ga ook naar haar toe en geef haar een knuffel en zeg dat je van haar houdt.
Als je moeder momenteel ziek is (Allah y shefiha) [moge Allah haar genezen] , zorg ervoor dat je bij haar sterk overkomt, hoe sterker jij bent des te sterker zij wordt. Het maakt niet uit wat de dokters zeiden, miljoenen mensen waren ziek en werden genezen omdat ze hoop hadden. Geef die hoop aan je moeder en wees geduldig.

Als je moeder overleden is (Allah yarhamha) [moge Allah haar genadig zijn] , zorg ervoor dat je haar niet in jesmeekbedes vergeet, doe dit regelmatig, dit kan in je eigen woorden. Er is een hadith (overlevering) wat ons verteld dat degene die overleden is precies (met toestemming van Allah) weet van wie die dua af komt. Je naam wordt zelfs genoemd. Geef ook bijv geld aan een goed doel in naam van je moeder.

Als je bent bekeerd en je moeder geen Moslima is dan moet je haar alsnog respecteren.

Luister goed…, het Paradijs ligt onder de voeten van je moeder, dit is het moment…, niet morgen en niet volgende week.., maak het goed en je zult zien dat er allemaal mooie dingen insja’Allah kunnen gebeuren.