Mijn naam is Rafa, voor mijn bekering heette ik Denise en ik ben sinds 2010 bekeerd.

Begin

Ik ben opgegroeid in een gezin waar niemand in God geloofde. Ik was altijd nieuwsgierig naar de Islam, in mijn klas zaten Moslima’s waar ik goed mee kon opschieten. Thuis werd me geleerd dat de Islam duivels was, dat alle Moslims één doel hadden en dat was de wereld domineren. Op mijn 14de zijn mijn ouders gescheiden en was het contact met mijn vader verloren. Mijn vader vertrok met zijn nieuwe geliefde naar Spanje en ik bleef bij mijn moeder achter. Ik had dagelijks ruzie met mijn moeder en ben op mijn 15de in een internaat geplaatst. Op mijn 17de kwam ik weer bij mijn moeder wonen en kreeg van klasgenoten boekjes over de Islam, met de Wil van Allah ben ik op mijn 18de verjaardag bekeerd, Al Hamdulilah.

Moeder

Mijn moeder kwam erachter dat ik bekeerd was en maakte mijn leven zuur, ze noemde mij duivels en heeft toen al mijn boeken weggegooid. Ik begon stiekem te bidden wanneer ze niet thuis was. Ik vroeg Allah om mijn moeder te leiden naar de Islam. Mijn moeder had in die tijd een schuld voor achterstallige betaling van ruim 6000 Euro. Toen ik dit aan mijn zusters vertelde hebben ze tijdens de Ramadan subhanAllah geld ingezameld en alle schulden van mijn moeder betaald. Mijn moeder kon dit niet geloven en werd zo geraakt door de liefde van mijn zusters dat ze meer vragen ging stellen over de Islam. De band met mijn moeder werd steeds beter en we werden dikke vriendinnen.

Enveloppe

Op mijn 20ste verjaardag kwam mijn moeder met een grote envelop. Ik kon zien dat het een kaart was (ik wordt nu al emotioneel als ik er nog aan denk), op de kaart stond dat ze heel van me hield en eronder stond “Eshhedoe an laa ilaha illallah, wa eshhedoe enna moehammaden abdoehoe wa rasoeloeh“. Mijn moeder had zich subhanAllah bekeerd tot de Islam en tot de dag van nu draagt ze een hijab en is ze gestopt met roken. Dit is de mooiste verjaardagscadeau die ik kon wensen! Ik heb geleerd dat ouders in de Islam zeer belangrijk zijn en bad elke dag voor mijn ouders, helaas had ik geen contact meer met mijn vader.

UW INTERESSE GEWEKT?Like ons op Facebook!like

Spanje

In overleg met mijn moeder besloot ik hem op te zoeken in Spanje. Mijn vader was nog erger dan mijn moeder qua denken over de Islam maar ik voelde me sterk aangezien Allah met me is. De hele reis smeekte ik Allah om mij sterk te houden. Eenmaal in het dorp aangekomen belde ik aan bij het appartement. Er stond geen naambordje maar wel een huisnummer. Niemand deed open, toen ik weg wilde gaan kwam ik een Afrikaanse man tegen. Ik vroeg hem in het Engels of hij Rene uit Holland kende die hier zou wonen. Hij zei nee er woont geen Rene uit Holland. Maar er woont hier wel een Abderrahman uit Holland. Ik was teleurgesteld maar die Afrikaanse man zei meteen het is een bekeerling. Mijn hart stond stil, het zou niet waar zijn? En ja, Allahu Akbar. Mijn vader had zich al jaren geleden bekeerd. Ik kon dit niet geloven, ik moet nog huilen hoe dit gelopen is. Allah is Groot. Lieve broeders en zusters, roep Allah aan, vraag leiding voor jezelf en voor iedereen…

Allah subhanahu wa ta’ala zegt: (interpretatie van de betekenissen)

“En jullie Heer zei: ,,Roept Mij aan, Ik zal jullie verhoren.” (Soerat Ghaafir: 60)

Allah leidt wie Hij wil. Jullie zuster Rafa.

Ingezonden stukken zijn persoonlijk, en de opinie of zienswijze van de auteur weerspiegelt niet per definitie de visie of mening van Stichting Bekeerling.