Salamualeykum allemaal. Ik heb vandaag veel tranen moeten laten… ik heb de Koran en andere boekjes mogen ontvangen. Ik ga volgende week langs een moskee om de Islam nog beter te leren kennen (ja, mét in achtneming van de 1,5 meter afstand!). Daar in de moskee krijg ik al les.

Ik begon me te interesseren in de Islam na het overlijden van mijn schoonvader. Hij deed het gebed oplezen (shahada) en de tranen rolden over mijn wangen. Het gevoel daarbij was niet te omvatten: tranen rolden over mijn wangen. Tranen en het gevoel van mijn hart dat gevuld werd met liefde door de imaam die het gebed op las.

Deze afscheid was het teken voor mijn begin. “De Islam hoort bij mij, en ik hoor bij de Islam.”

Dit gevoel was zo puur. Alsof je eindelijk dat gevoel te pakken had waar je altijd al naar verlangde en wist dat je ernaar op zoek was.

Mijn tip aan andere mensen die nog geen moslim zijn is: stel moslims vragen! Zijn er dingen waar je aan twijfelt? Gooi het op tafel! Ga langs tijdens een gebed en kijk wat je zelf voelt (en wat niet). Doe kennis op uit boeken (zoals deze en andere boeken).

Volg je hart en gevoel! <3

 

Ben jij als bekeerling tijdens de Ramadan ook “alleen”? Word dan lid van onze Facebookgroep “Bekeerlingen Bijeen”. Samen staan we sterker! In deze groep zullen tijdens de Ramadan verschillende online-Iftars worden gehouden. Ben je de moeder, vader, broer of zus van een familielid die bekeerd is tot de Islam? Word dan lid van onze groep voor niet-moslim familieleden. Zo hopen wij dat jullie jullie moslim familielid beter leert begrijpen. <3