Dit artikel is alleen bedoeld voor vrouwen!

Wie zwanger is krijgt een heleboel goedbedoelde adviezen. Iedereen is enthousiast! Maar helaas kennen zeer weinig mensen de “ugly truth” over wat er gebeurt wanneer het kindje er is. Soms zal je gruwen van de aanraking van je man, of wil je je huisdieren naar het asiel brengen. Vergeet niet om ons overzicht door te nemen met de Islamitische rituelen (ook wat betreft de geboorte van een kindje).

Een gebrek aan slaap zal ervoor zorgen dat je chagrijniger bent dan normaal. Het is belangrijk om je man hiervan van te voren op de hoogte te brengen om teleurstellingen (en grotere problemen) te voorkomen!

Je borsten zullen stinken wanneer je borstvoeding geeft. Wissel dus regelmatig jouw BH.

Je hoeft niet meteen een band te voelen met je baby als hij of zij op je buik gelegd wordt.  Voor sommige moeders groeit de band heel langzaam. En dat is prima.

Het is mogelijk dat je meteen helemaal verliefd bent op je baby en denkt: “De rest van de wereld kan me gestolen worden.” Ook dit gaat over. Er is nog steeds plek voor vriendschappen en de liefde van je partner in je leven; het duurt alleen even voordat je dat beseft.

Je zult constant twijfelen of je het wel goed doet. En als jij dat niet doet, dan zal iemand anders (misschien je moeder, als je die nog hebt) dat doen. Soms hardop, soms achter je rug.

Alleen al de gedachte aan fysiek contact met je man kan je onpasselijk maken, na een dag met een baby op je heup.

Je gaat dingen doen waarvan je je hele volwassen leven hebt gezegd dat je ze nóóit zult doen. Misschien geldt dat voor: je kind in bed nemen of midden in de nacht de Teletubbies kijken om hem te laten stoppen met huilen. Je zal voor de bijl gaan.

Je zal je kind per ongeluk pijn doen. Als dat gebeurd wil je je zelf in een hol verschuilen en sterven haha.

Je huisdieren zullen gedegradeerd worden. Je ziet ze niet meer. Heb je een kat? Dan is de kans groot dat het beestje zal stressen. Ook een onderwerp waar je je omgeving van te voren op de hoogte moet brengen.

Het zal nog jaren duren voordat je weer eens rustig aan tafel zit en kunt genieten van de avondmaaltijd. Voorlopig ben je alleen maar bezig om te zorgen dat de koters: Zítten. Eten. En niet met hun bestek smijten.

Heel even alleen naar de supermarkt of naar de tandarts is een soort mini-vakantie. Je voelt je eigenlijk constant als een soort kangaroo, die rondsleept met haar mini en als je die mini dan even uit kunt besteden voel je je heerlijk licht. (maar na een uurtje wil je ook wel weer naar huis om de mini te zien)

Een kind hebben lijkt eigenlijk heel erg op het hebben van een slordige huisgenoot. Een baby maakt rommel, draagt niet bij aan het huishouden, kan de hele nacht de boel op stelten zetten en vervolgens een gat in de dag slapen. En hij kan heel gemeen zijn. Welkom in the real life.

Er komt een dag dat je echt, echt, echt heel even wenst dat je geen kind had. Bijvoorbeeld wanneer je op facebook ziet dat je vriendin met haar man op vakantie is naar de Maledieven. Blééééh.

Je zult ongetwijfeld een keer die ouder in de supermarkt zijn die een schreeuwend, slaand en jankend kind bij zich heeft. En je zult je doodschamen, want iedereen zal naar je kijken. En jij denkt alleen maar: “Wat doe ik nou fout?”

Je interesse in poep zal nooit in je leven meer zo groot zijn als de eerste zes maanden van het leven van je baby (de kleur, de frequentie, de substantie, de geur). Yammie.

Alles zal een bedreiging zijn. Niet eens de echt enge dingen (zoals een kachel of een oven) maar ook een rondslingerende pen of een deken waarvan je ‘s nachts ineens vermoed dat je baby erin gestikt is.

Je zult naar jezelf in de spiegel kijken en een heel ander persoon zien. En je zult helemaal tevreden zijn met die persoon, omdat je weet dat je als moeder nu eenmaal dingen moet inleveren.

Maar ondertussen voel je je ook schuldig. De hele tijd. Want je maakt constant fouten en als je erop gaat googelen, kom je erachter dat je het inderdaad allemaal helemaal verkeerd aanpakt.

Babies en peuters hebben een onbewuste doodswens en jij zal de de enige blokkade tussen hen en hun impuls om bleekwater te drinken zijn.

Soms zul je je kind ontzettend niet mogen. Als jouw kind niet ophoudt met huilen, terwijl je zijn lieveling spaghetti heb gemaakt, wordt je helemaal gék! Gelukkig vind ik hem een minuut later weer ontzettend lief. De intensiteit van je haat en liefde zal je verbazen.

Je zult nooit zo tevreden kijken als wanneer… je eindelijk die grote korrel droge snot uit het neusje van je baby hebt weten te peuteren!