Een radicaal-rechtse ex-parlementslid en burgervader uit Italië kreeg een onaangename verrassing toen zijn eigen dochter zich begon te interesseren in de Islam. Franco Barbato‘s dochter Manuela Franco Barbato heeft uiteindelijk haar bekering bekend gemaakt op de sociale media. Ze gaat nu als Ayesha door het leven.

“En zij waren listen aan het beramen en ook Allah maakte plannen. En Allah is de Beste in het maken van plannen.” (Soerat al-Anfaal: 30)

De hijab is mijn manier, de weg die Allah voor mij gekozen heeft

Manuela studeerde aan de Orientaalse Universiteit van Napels. Op sociale media maakt ze duidelijk dat ze volledig achter haar nieuwe geloof staat: “Ik ben trots op de oprechtheid en puurheid van mijn ziel. Dit (Islam) is het Goddelijke Recht, wie ben ik om me hiertegen te verzetten?”

In Italië is de Islam geen erkende religie

Aysha’s vader Franco ging in een interview met de Huffington Post tekeer tegen zijn eigen dochter en de Islam. Italië huisvest ruim 1.6 miljoen moslims, waaronder een groep bekeerlingen. Hiermee is de Islam de facto de tweede religie van Italië. De facto, want in Italië wordt de Islam (om historische en ethische redenen) niet als officiële religie erkend. Het christendom en jodendom zijn dat wel. 61% Van de Italianen denkt negatief over de Islam; een schrikbarend aantal en het hoogste percentage van heel Europa.

Het land kent slechts 8 moskeeën. 8, voor 1.600.000 moslims.

Ben je zelf geïnteresseerd in de Islam?

Alles wat een persoon van plan is om te doen in de toekomst, besluit te doen of hoopt te bereiken is gebaseerd op hoop. En hoop is wat de mensen motiveert om dingen te doen. De gelovige streeft in deze wereld naar datgene wat hem zal baten in zijn religieuze en wereldse zaken. Hij gebruikt de nodige middelen hiervoor, legt zijn vertrouwen in Allah, en vraagt om Zijn Hulp zoals de Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Streef naar datgene wat je zal baten, en vraag om de hulp van Allah.”

En Allah heeft gezegd (interpretaties van de betekenis):

“..Aanbid Hem daarom en vertrouw op Hem..” (Soerat Hoed: 123

 

Door zuster Mariëlle voor Stichting Bekeerling