Hoe broeder Brian moslim is geworden? De mensen in de omgeving waar ik opgroeide waren bijna uitsluitend christen en zaten allemaal op een christelijk school, maar er waren maar weinig mensen die echt geloofden in een “schepper”.

Binnen mijn familie geloofde alleen mijn opa in een schepper. Mijn ouders en mijn broer niet of nauwelijks. Mijn opa woont nu nog steeds bij ons en is inmiddels 92 jaar oud.

Toen ik een jaar of 16 was kwam ik steeds meer in de aanraking met de vele verleidingen van het wereldse leven en begon ik gewoontes te ontwikkelen die slecht voor me waren.

Alle kinderen in mijn omgeving vonden het normaal om uit te gaan, alcohol te drinken en te zondigen op de vele manieren waarop dat kan. Zelfs de meeste ouders vonden en vinden veel van deze gewoonten redelijk normaal, vandaar dat ik dus weinig sturing in mijn leven had en werd me niet altijd geleerd wat goed en fout was. Wel was ik toen al iemand die altijd op zoek was naar de waarheid in alles. Alleen werden mij toen de verkeerde dingen aangeleerd. Toen ik een jaar of 18 was begon een gelovige vriend van me (die ik al jaren kenden) mij steeds meer te vertellen over God en de bijbel. Ook vertelde hij mij over de illuminatie en hoe dat in deze wereld te herkennen. Rond mijn 20ste begon ik de bijbel te lezen en merkte ik dat ik steeds meer begon te geloven en mijn leven begon langzaam te veranderen. Ik werd steeds gretiger naar de waarheid en vroeg vele mensen om hulp. Ik kwam toen ook al steeds meer in aanraking met moslims en zo kreeg ik ook andere visies op het gebied van geloof mee. Rond mijn 21ste begon ik steeds meer te neigen naar de Islam omdat ik merkte dat het naar mijn mening zuiverder was en meer duidelijkheid bracht. Het bidden was veel gerichter en de regels waren duidelijk. Het nieuwe testament gaf me niet genoeg duidelijkheid (twijfel) en ik was van mening dat er vele verschillende versies van de bijbel waren waardoor het in mijn ogen teveel veranderd was om het nog te kunnen vertrouwen.

Ik begon de koran te lezen en begon me flink te verdiepen in de Islam. Vooral de wonderen van de koran waar ik elke keer weer door verbaast werd gaven mij de overtuiging dat het de absolute waarheid is. Toch hield ik me in het begin nog veel te veel bezig met dingen die me deden dwalen ipv me bezig te houden met de dingen waarin ik geloofde en waarvan ik wist dat ze beter voor me waren.

“Door de Islam ben ik veel positiever en zelfverzekerder geworden.”

Pas sinds 3 a 4 maanden geleden kwam ik erachter dat ik bepaalde dingen achterwege moest laten. Die dingen hielden me van mijn geloof af. Sindsdien bid ik, lees ik de koran, verricht ik dua en merk ik dat ik me steeds vaker met goede dingen bezig houdt. Mijn kennis gaat erg snel vooruit en ik voel me elke dag sterker worden. Bepaalde slechte gevoelens worden steeds minder en ik houd me steeds meer bezig met het verrichten van goede daden waardoor ik mijn imaan voel groeien. Ook merk ik dat ik steeds meer verlang naar het hiernamaals en dat deze wereld me niet meer veel doet als je begrijpt wat ik bedoel. (Bepaalde zondes noem ik vaak ‘dingen’ zoals je waarschijnlijk als is opgevallen omdat ik weet dat het niet goed is om over zondes uit het verleden te praten). Mijn angsten worden steeds minder en ik ga van een erg negatieve/rebelse blik op de wereld steeds meer richting een erg positieve zelfverzekerde kijk.

Ik vind het vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden om uit te leggen wat ik de laatste jaren heb meegemaakt. Ik weet zeker dat de Islam het beste is wat me ooit is overkomen en ben Allah zeer dankbaar. Wel moet ik nog veel leren en hoop ik elke dag een beter moslim te worden.