Sinds de aanslagen van 9/11 is de wereld pertinent veranderd. Zoals iedereen weet ik nog waar ik op dat moment was en hoe ik me voelde toen ik de Twin Towers zag instorten. Ik weet ook nog precies hoe deze gebeurtenis het begin inluidde van hoogstwaarschijnlijk de grootste en meest gevaarlijke Leugen van onze generatie. De Leugen die stelde dat moslims de vijand zijn…

De politiek, media en fanatici speelden in op de gebeurtenis voor eigenbelang; men moest geloven dat 1.8 Miljard moslims op de wereld verantwoordelijk waren voor de aanslagen.

Zelfs tot aan de dag van vandaag zien we in Amerika dat door Trump & Co men niets heeft geleerd van de geschiedenis. Waar gaat dit heen? Hebben de moslims dan niet vaak genoeg afstand genomen van terrorisme? Is de tijd dan nu aangebroken om de beschuldigingen jegens de moslims te negeren en te doen alsof er niets is gebeurd?

UW INTERESSE GEWEKT?Like ons op Facebook!like

Ik kan mezelf gelukkig prijzen dat ik in de nasleep van 9/11 dingen heb meegemaakt die mijn leven hebben veranderd. Ik ging een vriendschap aan met onze buren. Mohammed, een man die ik nu mijn broeder noem, was de man in het gezin.

Jaren geleden nodigde Mohammed mij uit om bij hun thuis te eten zodat we konden praten over onze levens. Onze vriendschap is sindsdien er alleen maar beter op geworden.

We keken naar de overeenkomsten en lieten de onderlinge verschillen schieten. We dronken samen thee, onze kinderen speelden en lachten met elkaar en wanneer we over de actualiteiten spraken leverde dat geen belemmeringen op voor onze vriendschap. Meestal spraken we natuurlijk over terrorisme; hoe kon een klein groepje mensen een hele gemeenschap benadelen?

Mohammed en zijn vrouw nodigden mij uit om een moslimland te bezoeken in Noord-Afrika. Niet lang hierna bezocht ik ook Palestina, waar ik met eigen ogen zag hoe de Westerse Media de situatie misbruikt om een vertekend beeld te schetsen van Palestina en de Palestijnen.

In al deze moslimlanden werd ik vriendelijk behandeld, precies zoals ik werd behandeld door Mohammed en zijn familie. Toen drong het tot me door: onze Moslimburen zijn niet onze vijanden, maar onze vrienden!`

LEES OOK: “WORD JIJ ONZE STEUNPILAAR?”Lees ook

Mijn advies aan iedereen is dan ook om niet naar het nieuws te kijken om nieuws over moslims aan te horen, maar om de deur te openen en op zoek gaan naar moslims in jouw eigen buurt om metmoslims te praten.

A Rosenthal.