Danny Blum was vorige week met 1. FC Nürnberg op trainingskamp in Belek. Het eerste dat de 24-jarige middenvelder deed, is een moskee bezoeken. Sinds de zomer van vorig jaar, vlak voor zijn transfer naar Nürnberg, bekeerde de Duitser zich tot de islam. Een opvallende stap in de blitse voetbalwereld. Een move die Oranje-international Bruno Martins Indi vorig jaar al zette.

Blum kwam vlak voordat hij een zware knieblessure opliep tot die opvallende stap. De artsen gaven hem 50 procent kans dat hij nog ooit profvoetbal zou kunnen spelen.

,,Ik had me verdiept in enkele religies en daaruit bleek dat de islam het beste bij mij past. Ik was opvliegend, voelde me nergens thuis. Sinds mijn bekering voel ik me meer op mijn gemak, kan weer positief vooruit kijken. Ondanks die zware blessure,” zegt Blum, die bijna zijn rentree kan maken, tegen Bild.   

Zijn ploeggenoten bij Nürnberg, de voormalige club van trainer Gertjan Verbeek die uitkomt in de tweede Bundesliga, gaan er volgens Blum goed mee om. ,,Iedereen gaat zijn eigen weg.”

Meer moeite hadden zijn aan het christendom toegewijde ouders. ,,Maar al snel zeiden ze dat ik de weg moet nemen die ik als de juiste ervaar.”