Een vrouw uit Ohio kwam als enige opdagen bij een anti-Islam protest bij een lokale moskee. Moslims uit Ohio stonden gereed om de demonstranten te verwelkomen met liefde, knuffels en uitnodigingen om kennis over de Islam op te doen.

“…en twist niet onderling, waardoor jullie ontmoedigd raken en jullie kracht verdwijnt. En wees geduldig, waarlijk, Allah is met de geduldigen.”

(Soerat al-Anfaal: 46)

Ze schreeuwde bij de moskee o.a. “Ga weg van mij, Satan” en had borden gemaakt om haar protest kracht bij te zetten. Het verhaal nam een onverwachte wending toen verschillende mensen de dialoog met haar aangingen, en een moslima vroeg of ze haar mocht knuffelen.

“Ik voelde haar lichaam van gespannen naar ontspannen gaan, en vroeg haar om alsjeblieft met me mee naar binnen te gaan. Ze was daadwerkelijk bang! Ik vroeg haar of ik er eng uitzag. Ze zei van niet. Ik beloofde haar dat ik aan haar zijde zou blijven.”

In de moskee kreeg de vrouw, genaamd Annie, eten en drinken aangeboden. Vervolgens kreeg ze een rondleiding van de moskee en heeft ze uren gepraat met de moslims over de islam, Bijbel en andere onderwerpen. Ze is ook gebleven om te kijken hoe moslimvrouwen het gebed verrichten. De moslima die haar uitnodigde schrijft op Facebook:

“Toen ze weg ging gaf ik haar een knuffel, en vroeg ik haar om alsjeblieft niet al haar informatie (over de islam) van Fox News en Donald Trump aan te nemen. Ze glimlachte”

Anti islam