Gratis hoofddoek voor (zieke) vrouwen

Project Hoofddoek banner

LET OP: Dit project is sinds Juli 2023 gepauzeerd en zal naar verwachting over enkele maanden worden hervat in sha Allah

Vaak valt het leven voor zusters even tegen. Geldnood, ziekte, familieproblematiek en ga zo maar door. Voor een select groepje vrouwen kan het zelfs zo zijn dat zij niet in staat zijn om een hoofddoek aan te schaffen, terwijl zij die wel zouden willen dragen…

Voor wie is dit project bedoeld?

 • Voor bekeerlingen en beginnende moslimvrouwen die financieel gezien absoluut niet in staat zijn om een hoofddoek aan te schaffen.
 • Voor vrouwen (ook niet-moslims) die door een ziekte (bijvoorbeeld kanker) of andere redenen een hoofddoek willen dragen.

Voorwaarden en regels:

 • Dit product is slechts bedoelt voor hen die absoluut geen geld hebben om een hoofddoek aan te schaffen!
 • Maximaal 1 hoofddoek/bedekking per adres, per persoon. Uw motivatie kan (anoniem) door ons worden gebruikt voor het project.
 • Bij misbruik volgt verantwoording tegenover Allah (de Verhevene) en worden de desbetreffende IP-adressen en alle ontvangen contactgegevens permanent geblokkeerd.

Men kan vaak ook bij kringloopwinkels terecht om een hoofddoek (of sjaal) tegen zeer lage prijzen in te kopen. Andere vrouwen kunnen via de normale wegen een hoofddoek aanschaffen.

#DeelDeHijab #Hoofddoek #Bekeerling #Koran 2:215

Overgeleverd van Ibn-Omar dat de boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd:

“Allah zal de behoefte van degene voorzien indien hij de behoefte van zijn moslimbroeder voorziet. Allah zal op de Dag des Oordeels één van de lasten van Zijn Dienaar verlichten, indien hij op de aarde één van de lasten van zijn moslimbroeder heeft verlicht. Wie van jullie een fout bij zijn moslimvriend ziet en dit niet openbaar maakt, zal Allah op de Dag des Oordeels ook één van zijn fouten ‘bedekken’.” vermeld in Al-Bukhari #2442 en Muslim #2580

Ons aanbod:

Meer informatie:

Enkele verzoeken:

“Salaam Aleykum. Ik ben sinds kort moslima. Mijn ouders zijn er fel op tegen; ze willen dat ik het verlaat want anders moet ik het huis uit. Ze houden me zeer goed in de gaten nadat ze Islamitische spullen in mijn kamer hebben gevonden. Ik wil graag gepaste kleding voor buiten en in de moskee, zouden jullie me daarmee en met een dua kunnen helpen opdat mijn situatie verbeterd? Ik laat mijn pakketje bezorgen bij mijn vriendin, want anders komt het bij mijn ouderlijk huis terecht.”

“Salaam Aleykum. Ik ben sinds een tijdje bezig om al mijn westerse kleding te vervangen door Islamitische kleding die ik hard nodig heb. Helaas ben ik hierdoor financieel niet in staat om een hijab aan te schaffen, terwijl ik het wel dolgraag wil dragen.”

“Salamualeykum, ik ben een alleenstaande moeder van zes kinderen. Sinds kort draag ik de Ghimaar, waarvan ik er maar een heb omdat ik het geld niet heb om een tweede te kopen. Mijn toeslagen worden namelijk in beslag genomen; ik heb zelfs geen geld over voor eten, hierin word ik door zusters geholpen. Dank jullie wel.”

“Ik strijd al tijden tegen mijn nafs, ik wil de hoofddoek dragen maar ben er financieel helaas niet toe in staat (i.v.m. bewindvoering). Wanneer ik op straat liep voelde ik me intens verdrietig omdat vreemde mannen naar mij kijken en ik de zonden op me neem.. Maar Alhamdulillah, toen ik het pakketje van Stichting Bekeerling in de brievenbus kreeg was ik zo blij! Na 2 dagen nam ik dan eindelijk de stap om met opgeheven hoofd de straat op te lopen met de hoofddoek die jullie mij hebben toegezonden. Ik voel me nu veel veiliger en minder bekeken wanneer ik over de straat loop. Maa sha Allah. Ik heb veel complimenten gekregen, ook van niet-moslims. Een goede vriendin (atheïst) van me begon zich sindsdien te verdiepen in de Islam omdat ze zag dat ik de hoofddoek droeg. Allahu akbar! Hiervoor wil ik jullie bedanken. Moge Allah Subhana wa Ta’ala jullie stichting rijkelijk belonen!”

Aanvraagformulier

Voor het indienen van een aanvraag dient u dit formulier in te vullen.

  Uw voor en achternaam:*

  Adres en huisnummer:*

  Postcode, stad en land:*

  Uw email:*

  Uw telefoonnummer:*

  PS:U wordt door ons gebeld en/of gemaild, zorg er dus voor dat uw email en telefoonnummer kloppen!

  Motivatie:*

  [honeypot location]

  Hoe heeft u ons gevonden?:*

  Soort bedekking?

  PS:In overleg met de vrijwilligster kunt u een ander kledingstuk (bijvoorbeeld een Pashmina sjaal-hoofddoek of Chiffon hoofddoeken) aanvragen. Kies in dat geval voor "overig".

  Kleur (alleen bij hoofddoek)

  Wij willen de zuster die gul heeft gedoneerd voor dit project bedanken voor haar donatie. Moge Allah al haar (en onze) zorgen wegnemen. Amen.

  Wilt u dit project financieel steunen?
  Verricht dan a.u.b. een donatie.