Hulpvragen voor de bekeerling & beginnende moslim

 

Bismillahi Ar-Rahmaani ar-Rahiem

vragen, antwoorden, begeleiding, sociaal contact & steun…

Stichting Bekeerling is actief in 4 regio’s, namelijk Nederland, België, de Nederlandse Antillen en Suriname. Wij hebben de afgelopen jaar verschillende tools in gebruik genomen om iedereen zo goed mogelijk te helpen. We vragen je om deze hele pagina door te nemen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

We hebben allemaal behoefte aan antwoorden. Moslims zijn betekend: “een leven lang leren”!  Vaak zitten bekeerlingen met vragen over hoe ze de Islam beter kunnen praktiseren. Soms komen zij er niet zelf uit en is het hebben van een moslimbuddy essentieel, maar voor hen die zo iemand niet hebben zijn er andere manieren waarop men antwoorden kan krijgen op vragen.

 

Livechat

Wij staan altijd voor je klaar! Ga een gesprek met ons aan via de livechat. We helpen je erg snel en binnen no-time heb jij gevonden wat je zocht! 

Heb je een algemene Islamitische vraag? Allereerst is het noodzakelijk om erachter te komen of uw vraag al is beantwoord op islamitische vraag & antwoord websites. Websites met een uitgebreide vraagbak zijn onder andere Al-Yaqeen.com. Zoek op deze website naar uw steekwoord, en de kans dat u een antwoord zult vinden op uw (religieuze) vraag is groot. Een alternatief (in het Engels) is de welbekende islamitische website IslamQA.com.

Wanneer de bovenstaande mogelijkheden geen soelaas bieden, kunt u ons overzicht raadplegen van islamitische websites. Hier treft u een lijst van Nederlandstalige islamitische websites, gerangschikt aan de hand van categorieën.

Heb je interesse in de Islam?

  • Heb je interesse in de Islam en wil je bekeerlingenverhalen lezen? Klik dan hier.
  • Als je vragen hebt over hoe je kunt bekeren kun je hier terecht. Ook als je de voorwaarden van de Shahada wilt kennen kan dat hier.
  • Ben je geïnteresseerd in de Islam en wil je een lokale moslim spreken? Word dan lid van onze lokale Facebookgroepen. Daar hebben we diverse regionale netwerken uitgerold zodat we altijd in jouw buurt zijn!

Wil je religieuze vragen stellen?

  • Inhoudelijke religieuze vragen kun je het beste aan je lokale moskee of imam voorstellen.
  • Je kunt ook contact opnemen met het team van Al-Yaqeen. (telefonisch en per email)

Bent u op zoek naar begeleiding?

  • Ben je pas moslim geworden en ben je op zoek naar begeleiding? Word dan lid van onze lokale Facebookgroepen. Daar hebben we diverse regionale netwerken uitgerold zodat we altijd in jouw buurt zijn! Als je daarin een berichtje plaatst zullen onze lokale vrijwillig(st)ers zich over je ontfermen. <3
  • Islam Coaching Netherlands (M/V) geven gratis coaching/trainingen aan bekeerlingen. Ze kunnen je bijstaan per email en telefoon of zelfs face to face op een openbare plek naar keuze. Stuur ze hiervoor eerst een email. Je kunt begeleiding aanvragen voor het praktiseren. Ook willen zij tussen jou en je familieleden bemiddelen wanneer zij tegen jouw keuze zijn geweest om de Islam te omarmen.

Trouwplannen? Ben je op zoek naar een broeder of zuster?

Indien je trouwplannen hebt en op zoek bent naar een partner adviseren we je expliciet om geen contact met ons op te nemen. Onze projecten zijn hier niet op gericht. Om eventuele problemen voor de (vaak) kwetsbare bekeerlingen te voorkomen raden we je ook aan om onze artikelen tot je te nemen over tips en adviezen voor bekeerlingen en zusters. Neemt u ook een kijkje op onze blog.

Facebook

Zusters

Bekeerlingendagen

  • Stichting Bekeerling organiseert jaarlijks diverse bekeerlingendagen. Houd hiervoor onze blog in de gaten.

Moskeeën

Verspreid over het hele land tref je moskeeën waar je in enkele gevallen ook terecht kunt voor jouw (hulp)vragen of verzoeken. Wel is het belangrijk om hierbij te melden dat niet alle moskeegangers of bestuursleden bereid zijn om anderen bij te staan; in dit geval willen we ons alvast excuseren en verwijzen naar andere mogelijkheden op deze website.

Nog geen antwoord gevonden op uw vragen?  Neem dan contact met ons op. Wij gaan dan proberen om u verder te helpen.