Ontelbare keren is mij gevraagd om een hoofddoek tutorial op mijn blog te plaatsen. Keer op keer heb ik dit verzoek naast mij neergelegd omdat ik zoals velen vaak last heb van ‘bad hijab days’ . Dagen dat je hoofddoek niet wilt zitten en jij niet weet waarom.

Met tijd en veel oefeningen ben ik er achter gekomen welke stoffen en kapjes voor mij het beste werken. Bij de hoofddoek van vandaag is de plaatsing van het kapje in combinatie met je gezichtsvorm erg belangrijk. Het kapje bepaalt in een grote zin hoe goed je hoofddoek blijft zitten.

Ook heeft het voor mij geholpen om deze style eerst te oefenen met een pashmina sjaal . Nadat ik het op deze manier onder de knie had was de overgang naar een gladde stof erg makkelijk.

Tot slot wil ik nog zeggen dat je gewoon veel moet oefenen. Practice makes perfect ;)!

hoofddoek 22

Wat heb je nodig:

  • Kapje
  • Sjaal
  • Veiligheidsspeld
  • Naald

Let’s begin!

Doe allereerst een kapje op.

hoofddoek 11

Ik heb besloten om mijn kapje iets boven mijn wenkbrauwen te plaatsen. Op deze hoogte wil ik namelijk ook mijn sjaal hebben.

Plaats de sjaal op je hoofd. Zorg ergvoor dat je een korte en een lange stuk heb.

hoofddoek 12

Plaats de rand van de sjaal precies of net iets onder de rand van het kapje. Zorg dat er niet te veel ruimte tussen de rand van het kapje en de rand van de sjaal zit. Als hier te veel ruimte tussen zit kan het zo zijn dat je sjaal losjes gaat zitten aan de bovenkant.

hoofddoek 23

Speld het korte en het lange gedeelte van de sjaal aan elkaar. Zoals je op de foto ziet is mijn korte stuk van de sjaal erg kort. Dit heb ik gedaan zodat ik het lange gedeelte van de sjaal meerdere malen over mijn hoofd kan omslaan.

hoofddoek 14Pak het lange gedeelte van de sjaal en trek deze over je hals richting je achterhoofd.

hoofddoek 15We zijn nu met de sjaal bij het andere oor aangekomen :).

hoofddoek 16Omdat ik wat extra stof over heb kan ik de sjaal voor een gedeelte nog over mijn hoofd omslaan.

hoofddoek 17Speld de sjaal vast op je hoofd!

hoofddoek 19

Videotutorial: Tresadorable
Tekst en foto’s: AShopaholicOnTheRun