Soelaas zusterhulp

Hulp nodig?

Home – Over Ons – Hoe we helpenHulp nodig?GetuigenissenZet je in!Online steunDoneerContact

Basmallah

vragen, antwoorden, begeleiding, sociaal contact & steun…

 

Beste zuster. We hebben allemaal behoefte aan antwoorden, hulp en begeleiding.

Vaak zitten zusters in nood met vragen over hun leven en hebben ze (professionele) hulp nodig. Soms komen zij er niet zelf uit en is het hebben van een moslimbuddy essentieel, maar voor hen die zo iemand niet hebben zijn er andere manieren waarop men antwoorden kan krijgen op vragen.

Allereerst is het noodzakelijk om erachter te komen of uw vraag al is beantwoord op islamitische vraag & antwoord websites. Websites met een uitgebreide vraagbak zijn onder andere Al-Yaqeen.com. Zoek op deze website naar uw steekwoord, en de kans dat u een antwoord zult vinden op uw (religieuze) vraag is groot. Een alternatief (in het Engels) is de welbekende islamitische website IslamQA.com.

Wanneer de bovenstaande mogelijkheden geen soelaas bieden, kunt u ons overzicht raadplegen van islamitische websites. Hier treft u een lijst van Nederlandstalige islamitische websites, gerangschikt aan de hand van categorieën.

 

Wilt u begeleiding bij het moslim worden?

  • Dien uw verzoek in bij het team van Waarom Islam.
  • Bent u geïnteresseerd in de Islam en wilt u een (vrijblijvende) afspraak maken met een vrijwilliger? Weet u al zeker dat u moslim wilt worden en rest u slechts het afleggen van de geloofsgetuigenis? Neem dan in beide gevallen (zo snel mogelijk) contact met team Al-Yaqeen op door een e-mail te sturen naar: [email protected].

Wilt u religieuze vragen stellen?

Bent u op zoek naar begeleiding?

  • Zoekt u begeleiding? (Waarom Islam) (M/V)
  • Islam Coaching Netherlands (M/V) geven gratis coaching/trainingen aan bekeerlingen. Ze kunnen je bijstaan per email en telefoon of zelfs face to face op een openbare plek naar keuze. Stuur ze hiervoor eerst een email. U kunt begeleiding aanvragen voor het praktiseren. Ook willen zij tussen u en uw familieleden bemiddelen wanneer zij tegen uw keuze zijn geweest om de Islam te omarmen.

Facebook

Zusters

Bekeerlingendagen

Moskeeën

Verspreid over het hele land treft u moskeeën waar u in enkele gevallen ook terecht kunt voor uw vragen of verzoeken. Wel is het belangrijk om hierbij te melden dat niet alle moskeegangers of bestuursleden bereid zijn om anderen bij te staan; in dit geval willen we ons alvast excuseren en verwijzen naar andere mogelijkheden op deze website.

 

Nog geen antwoord gevonden op uw vragen?  Neem dan contact met ons op. Wij gaan dan proberen om u verder te helpen.

Troostje logo

Project Soelaas stelt zichzelf ten doel om ervoor te zorgen dat geen één bekeerde zuster in haar eentje met problemen door het leven moet, zonder dat de Nederlandse moslimgemeenschap haar steunt. Wij stellen steunpakketten beschikbaar om haar bij te staan en hopelijk haar innerlijke geloof (imaan) te versterken, en koppelen hen indien nodig aan een buddy zodat ze een luisterend oor heeft. Moge Allah subhanahu wa ta’ala ons allen hierbij steunen.

Help elkaar nu, voordat het te laat is.