De 23-jarige Celina uit Hellevoetsluis en de 24-jarige Bianca uit Spijkenisse zijn op Facebook een inzamelingsactie begonnen voor speciale iftar-voedselpakketten. Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de ramadan na zonsondergang gezamenlijk eten.

Volgens Celina en Bianca hebben veel moslimgezinnen het krap en is het voor hen moeilijk een feestelijke maaltijd samen te stellen. “Tijdens de ramadan sta je stil bij wat je hebt, maar vooral ook bij wat je niet hebt. Wij wonen allebei alleen en weten hoe moeilijk het is om rond te komen. Vandaar die voedselpakketten”, aldus de vrouwen.

Pakketten
In drie dagen tijd had de facebookpagina ‘Iftar2015‘ al negenhonderd likes en kwamen er vijf serieuze aanvragen binnen voor het speciale iftar-voedselpakket.

“Ook hebben veel mensen al hulp aangeboden, zowel supermarkten als particulieren”, vertelde Bianca. “Vlak voor de ramadan, die waarschijnlijk op 18 juni begint, zullen we de pakketten bij de mensen afleveren”.

Bekeerd tot islam
Celina en Bianca hebben zich bekeerd tot de islam. Volgens Celina was dat een “heftige keuze die veel consequenties had”.
Ook kreeg ze weinig steun vanuit de islamitische gemeenschap. “Veel moslims begrijpen niet met wat voor extra problemen wij te maken krijgen, met familie enzo. Ik had wel gehoopt op meer steun, maar het valt me tegen.”

PROJECT VOLTOOID

 

 

Zusters Celina en Bianca (Project Iftar)
Email: [email protected]
Facebook: Project Iftar 2015

Iedere euro is welkom! Doneren kan op:
IBAN: NL73INGB0666319448
T.N.V.: Project Iftar
O.V.V.: inzameling