Ik wist eigenlijk nooit iets af van de Islam, het enige beeld wat ik ervan had was negatief…
Mijn familie had er ook niks mee, met geen enkel geloof: en zo kreeg ik dat ook mee. Een
heel los leven waar alles ‘kon en mocht’.

Het begin

Ik kwam uiteindelijk in de klas met een paar meiden die islamitisch waren, ik had nooit verwacht dat ik zo’n goede band met ze zou krijgen. Ik begon interesse te krijgen in de manier waarop zij dachten. Ik had  natuurlijk iets totaal anders in mijn gedachten, en ik begon er een beetje zelf over te lezen en raakte meer en meer geïnteresseerd.

‘Voor het eerst in een moskee zijn vond ik erg spannend. ‘deed ik alles wel goed?’

Ik had het na een tijdje voor mezelf gehouden te hebben aan de meiden verteld, ze waren erg blij en stonden open voor me als ik vragen had.

 

‘Hoe meer ik mezelf met de Islam bezig begon te houden hoe rustiger ik werd.’

 

De Islam is mijn houvast

Het ging mentaal ook niet goed met mij, dit was al op een jonge leeftijd zo. Ik ging naar allerlei soorten artsen, psychologen etc.. Hier kwam uit dat ik depressief was en dat ik nog heel erg zat met trauma’s uit het verleden. Hoe meer ik mezelf met de Islam bezig begon te houden hoe rustiger ik werd. Ik kon even mijn hoofd legen en alle negativiteit vergeten. Ik kwam best snel al op de keuze dat ik wilde bekeren. Het deed mij goed. Ik vertelde dit aan een vriendin en ben met haar samen voor het eerst naar de moskee geweest dat was aan het begin van de ramadan, in diezelfde maand ben ik ook bekeerd. Voor het eerst in een moskee zijn vond ik erg spannend. ‘deed ik alles wel goed?’. Hoe moet ik me gedragen? Vroeg ik mezelf
af. Dit viel allemaal reuze mee. Ik werd er met open armen ontvangen en werd doorgestuurd naar 2 andere vrouwen die mij konden helpen met het bekeren. Na gepraat te hebben met beide vrouwen en meer informatie gehad te hebben, heb ik diezelfde dag nog samen met haar een datum ingepland om te bekeren. Natuurlijk ging er in mijn hoofd rond ‘ ben ik er wel klaar voor ?.. ‘ ik heb niet genoeg kennis ? ‘mag het dan wel’ ? ‘ ik ben nog maar 17 jaar ‘. Ik wist destijds ook niet hoe ik moest bidden maar de vrouw die met mij sprak vertelde dat ze me dit na mijn bekeren ook aan me wilt leren en dit stelde mij gerust. Ik hoefde niet te haasten.

Uitleg Stichting Bekeerling:We lezen en horen vaak van bekeerlingen en mensen die interesse in de Islam tonen dat ze er “niet klaar voor zijn, omdat ik nog niet kan bidden“.  Deze mensen adviseren we om de focus op onze Schepper, Allah, te leggen. Het monotheïsme is het aller belangrijkst. We verwachten niet dat je het gebed direct op de eerste dag van je bekering perfect kan uitvoeren: een moslim is een leven lang student. Je leert iedere dag iets bij! Zeg nou eens eerlijk: wanneer ben je er wél klaar voor? Morgen? Een dag die voor 150.000 mensen op aarde niet zal aanbreken…

 

‘Nu, 1 jaar later op 18 jarige leeftijd kan ik met trots zeggen dat dit de beste keuze van mijn leven was, ik ben gevallen en weer opgestaan en probeer iedere dag meer en meer kennis op te doen.’

De dag van mijn bekering vond ik erg spannend. Ik was zenuwachtig en wist niet wat ik kon verwachtten. Het was er ook erg druk. Na mijn Shahada uitgesproken te hebben voelde het alsof een zware last van mijn rug afging. Herboren. Een hele nieuwe wereld die voor je openging. Ik ben met niet zoveel kennis bekeerd, ik wist er niet alles van. Ik wist alleen dat Allah mijn Heer is en de profeet Mohammed vrede zij met hem zijn boodschapper is. Ik wilde dat als ik ging sterven dat ik deze wereld als een moslim zou verlaten. Ook al ben ik met weinig kennis bekeerd heb ik er geen minuut spijt van gehad. Ik heb na mijn bekeren veel geleerd, natuurlijk ook fouten gemaakt want dat is wat wij mensen allemaal doen. Nu, 1 jaar later op 18 jarige leeftijd kan ik met trots zeggen dat dit de beste keuze van mijn leven was, ik ben gevallen en weer opgestaan en probeer iedere dag meer en meer kennis op te doen. Toon altijd berouw aan Allah.

Twijfel niet over je bekering

Tegen iedereen die twijfels heeft over bekeren: als je oprecht gelooft in onze Schepper, neem die stap dan! Moge Allah ons allen leiden. Ik ben bekeerd met een thuissituatie waar het totaal niet geaccepteerd  wordt… helaas nog steeds niet. Maar ik geef niet op! Ik doe mijn best zover ik kan. Al is dit buiten het zicht van mijn familie… Dus het is zeker niet onmogelijk voor niemand niet. Allah leidt wie Hij wil.

 

Moge Allah de zuster uit dit verhaal bijstaan, haar problemen wegnemen en haar meer rust schenken. <3