Project voltooid – Videoverslag aanwezig

Wij doen als Stichting Bekeerling een oproep aan de mensen om zich in te zetten om een gezin in nood (financieel) bij te staan.

Stichting Bekeerling probeert zo min mogelijk te doen aan inzamelingen voor individuele situaties. Op deze manier proberen wij de Stichting vrij te houden van enige verdachtmakingen, en willen wij ook de burger niet teveel druk opleggen. We begrijpen dat iedereen zijn of haar best doet om rond te komen en het eigen leven op orde te hebben/krijgen. Toch hebben we besloten om met de pet rond te gaan voor een specifiek geval. Je zou kunnen zeggen dat deze persoon echt niet voor zichzelf kan zorgen.

Bij hoge uitzondering hebben wij besloten om een van onze medemensen bij te staan in deze moeilijke tijden. Broeder Thomas, een voormalig bestuurslid van Stichting Bekeerling en tevens Belgische bekeerling, is door omstandigheden niet in staat om zijn vaste lasten te betalen. Wij zien ons als organisatie dan ook gedwongen om deze persoon, die zich altijd voor anderen heeft ingezet, bij te staan.

Wij als Stichting Bekeerling kennen Thomas maar al te goed en weten wat hij en zijn gezin de afgelopen jaren hebben gedaan en hoe zij zich hebben ingezet voor de Stichting en het lot van bekeerlingen. Thomas weet uit eigen ervaring hoe fijn het is als je als bekeerling steun krijgt, en heeft zich daarom altijd ingezet voor dit doel. Nu heeft Thomas alleen iets vervelends meegemaakt: hij heeft zijn nek gebroken. Voor meer informatie kunt u op de knop klikken.

Meer informatie over de situatie

Laat dit goed benadrukt worden: zowel Thomas, als zijn vrouw hebben nergens aangegeven dat ze hulp willen. Zelfs in deze moeilijke tijd weigeren ze om negatief, verslagen en hulpbehoevend over te komen. Dit initiatief is vanuit de Stichting zelf gekomen, nadat we hebben gezien hoe hun situatie er aan toe is. Nergens zijn eisen gesteld, bedragen genoemd. Het enige wat is gedaan, is overleggen of Thomas en zijn familie het niet erg vinden dat we dit doen, en of we de foto en naam mochten gebruiken. Dit helpt bij de betrouwbaarheid van dit project, omdat we helaas maar al te vaak meemaken dat het niet duidelijk is welk geld waar naartoe gaat na een inzameling.

Thomas is broodwinner voor een gezin met 3 (jonge) kinderen. Wanneer hij niet werkt komt er geen geld binnen, simpel. Het gaat hier dan ook om een periode van herstel te overbruggen, niet om een nieuwe auto/koelkast/kleren aan te schaffen. Puur de basisbehoeften zoals eten, onderdak en water. Vooral omdat we het hier hebben over kinderen, heeft de Stichting besloten om dit project te starten. Door omstandigheden is het vooralsnog niet gelukt om in België terug te vallen op alternatieve rijkshulp (wat je in Nederland sociale zekerheid zou noemen) . We zijn er wel mee bezig.

U kunt uw donatie hieronder verrichten. Let wel op: per donatie via iDeal of Bancontact wordt er €0,50 in rekening gebracht door de bank aan Stichting Bekeerling. We geloven dat iedereen zijn best doet en alle beetjes helpen. Doe een dua (smeekbede richting Allah met een wens erin) tijdens je donatie voor hem en zijn familie, en mocht je niets kunnen doneren doe dan ook gewoon dua. We waarderen het.

 

Doel: €2000,- EINDBEDRAG: €1120

Transactiekosten: ~€15
Uitgekeerd:
 €1105

 

Verloop inzameling:Stichting Bekeerling zal online middels iDeal, Bancontact en bankoverschrijving gelden inzamelen voor dit gezin. Ook lokaal zullen wij donateurs zoeken. Wanneer het bedrag van €2000,- in zicht is zullen wij STOPPEN met het inzamelen van geld. Mocht het zo zijn dat er MEER DAN €2000,- is ingezameld, ondanks dat wij hierop hebben geanticipeerd, dan zullen alle donaties te goede komen aan de algemene projecten van Stichting Bekeerling.

 

Donaties (LIVE)

 1. 50, M A (buiten de stichting om)
 2. 50, S (buiten de stichting om)
 3. 100, M T
 4. 10, M Elh
 5. 20, A Elh
 6. 10, N Elm
 7. 40, Hr R M
 8. 50, A Ben
 9. 50, F. Ib
 10. 10, S Sad
 11. 10, T C C
 12. 25, Bancontact (BE)
 13. 50, S Elib
 14. 50, F Tr
 15. 100, M Alr
 16. 100, Ibo Matsko
 17. 5, S Sin
 18. 20, A S Bou
 19. 100, S Abd
 20. 25, Bancontact (BE)
 21. 10, I A
 22. 5, A Sen
 23. 25, N Elm
 24. 50, H S
 25. 100, M Elh
 26. 50, (buiten de stichting om)
 27. 5, M A A