Bekeerlingenbanner boven

Korte introductie voor de nieuwe moslims

Beste nieuwe moslims, Alle lof aan Allah dat Hij jou in staat heeft gesteld om moslim te worden. Wij willen met deze documenten de nieuwe moslim op weg helpen. Vroeg of laat zullen de bouwsteentjes hun plek vinden en zul je je nog beter thuis voelen. Voor we verder gaan is het belangrijk om te weten dat je alle daden alleen voor Allah (Verheven is Hij) verricht. Van veel andere “nieuwe moslims” horen we vooral goede en leuke ervaringen over de periode na hun bekering, maar we hebben ook negatievere geluiden gehoord. Deze hebben vooral betrekking op de moslimgemeenschap.  We willen jou met deze documenten ook waarschuwen voor een aantal mogelijke negatieve ervaringen en wat minder leuke kanten die je tegen kunt komen. In het begin van “het moslim zijn” zullen er ongetwijfeld veel broeders of zusters om je heen zijn die je een hart onder de riem steken en willen helpen met het geloof. Deze in het begin enthousiaste broeders en zuster zijn dat vaak niet meer na een tijdje. Het is dan zaak om toch vast te houden aan jouw religie. Nu je een nieuwe moslim bent, heb je vast veel aan je hoofd. Tussen alle vreugde en opwinding over het accepteren van de islam voel je je wellicht ook verbijsterd en verward wat je nu moet gaan doen. Hoe zullen anderen reageren op je bekering? Je vraagt je misschien af welke boeken je moet lezen. Eén ding is duidelijk, je zult veel moeten leren en ook moeilijkheden moeten trotseren. Allah zegt immers het volgende: ‘Denken de mensen dat zij (met rust) zullen worden gelaten, alleen omdat zij zeggen: “Wij geloven” zonder dat zij zullen worden beproefd?’ (Koran:29:2) Weet dat met oprechte inspanning, geduld en sterke geloof in Allah, alles op zijn plek zal vallen! Wij helpen je hier graag bij.

Met dit pakket willen we je de basisinformatie geven over de Islam; neem de tijd om het een en ander goed te begrijpen. Het kan zijn dat sommige zaken onduidelijk zijn. Sla deze over en lees het stukje later met een vriend(in) op een later tijdstip opnieuw. Wij willen ons bij voorbaat excuseren voor het feit dat onze documenten vrij beknopt zijn. Hier volgen nu een aantal belangrijke tips:
  • Zorg ervoor dat je een (aantal) vaste personen hebt waarbij je met je vragen terecht kunt.
  • Wees geduldig! Allah heeft deze wereld geschapen als een beproeving en je zult ook beproeft worden. Weet dat Allah je beproeft omdat Hij van je houdt en Hij is tevreden met de mensen die geduldig zijn. (zie eerdere Koranische quote).
  • De mensen die je met de Islam hebben laten kennismaken zijn je ambassadeurs; deze mensen moet je (voor zover dat kan) dicht bij je hebben staan. Immers: je vrienden maken je!
  • Het internet bevat veel informatie, maar niet alle informatie over de Islam is correct. Als je ergens aan twijfelt, laat je het voor wat het is en zoek je betrouwbare informatie over dat onderwerp, onderbouwd met bewijzen. Betrouwbare websites over ons geloof zijn onder andere: al-yaqeen.com, Ikwilmoslimworden.nl, islaamkennis.nl, waaromislam.nl en islamqa.com (Engels).
  • De islam is perfect maar de moslims zijn dat niet. Er zullen moslims op je weg komen die je misschien teleurstellen, maar laat dit nooit jouw liefde voor de Islam in de weg staan. Allah wilt het beste voor jou en weet ook wat het beste voor jou is. Dat kunnen makkelijke en moeilijke tijden zijn. Hij kan je beproeven met je gezondheid, je familie of je bezittingen. Wees geduldig! Leg je vertrouwen in Zijn handen en streef naar het goede.
  • Begin bij de basis; lees je in over de vijf pilaren van Islam, de zes pilaren van Iman en Monotheïsme (Tawheed). Leer het gebed!

Weet dat je er niet alleen voor staat! Dagelijks treden tientallen mensen toe tot de Islam in Nederland en België, en iedere dag helpen moslims elkaar in moeilijke en makkelijke tijden. Alle moslims vormen samen een grote gemeenschap waar we om elkaar geven en voor elkaar zorgen. We hopen dat ook jij deze hulp zal tegenkomen en verwelkomen. “De gelovigen zijn in hun onderlinge genade, liefde en vriendelijkheid als één lichaam. Wanneer een deel van het lichaam (aan ziekte) lijdt, dan is het hele lichaam betrokken in de vorm van slapeloosheid en koorts.” (Buchari & Muslim) Mocht je klachten, verbeterpunten, vragen of aan-/opmerkingen hebben over een van deze documenten, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via: [email protected]. Al deze documenten kun je tevens downloaden via: www.stichtingbekeerling.nl/bekeerlingdocumenten/ PS: (printversie) Wanneer je geen behoefte meer hebt aan deze documenten, of ze al eens hebt doorgelezen, kun je ze het beste doorgeven aan een ander. Als je je van deze documenten wilt ontdoen, maar ze aan niemand anders kunt geven, kan je deze het beste verbranden (uit respect voor de Edele aspecten die hierop vermeldt staan, want het is ongepast om deze documenten in de prullenbak te gooien).    Bekeerlingdocumentenbanner smal vorige minidownloadpdf minidownloadword minivolgende mini