Waargebeurd verhaal: Een lerares uit Zuid Afrika merkte op een dag op dat een van haar jonge leerlingen met een hoofddoek op de klas binnen kwam. De lerares, een vrouw wiens visies over de Islam besmeurd was door de media, eiste direct dat het kindje van pas 7 jaar haar hoofddoek afdeed. Het meisje weigerde. De lerares vertelde het meisje dat ze morgen de klas niet kon binnenkomen als ze de hoofddoek nog op had.

Eenmaal thuis aangekomen vertelde het meisje tegen haar moeder aangeslagen wat er die dag gebeurde op school. Haar moeder begreep er niets van en vroeg of haar dochter de lerares kon vertellen dat ze met haar wilde praten.

De volgende dag kwam het meisje nogmaals met een hoofddoek de klas binnen. Weer eiste de lerares dat ze haar hoofddoek afdeed. Ze weigerde en vertelde de lerares dat ze dat niet mocht en vertelde ook tegelijkertijd dat haar moeder de lerares uitnodigde thuis om over het onderwerp te praten.

Later die dag klopte de lerares geïrriteerd aan de deur van het meisje. Ze werd door de moslimfamilie ontvangen in het huis waarbij zij niet alleen uitleg kreeg over de hoofddoek, maar ook lekkere koekjes en een drankje kreeg. Overrompeld door de warmte van de familie en hun uitleg over de Islam deed de lerares het huis niet verlaten, totdat zij voor haarzelf had besloten om de Shahada uit te spreken en het huis te verlaten als moslima. Zou ze een hoofddoek aan hebben gehad toen ze het huis verliet?

Ingezonden