Steeds vaker zien we hele gezinnen de Islam omarmen: zo ook deze week in Amsterdam. Daar bekeerden Sabine (32) en haar zoontje (8) zich tot de Islam, niet lang nadat ook haar zus Melissa (29) dat deed. Tijdens de shahada waren haar oma en moeder getuige.

Door de Fitrah, de natuurlijke aanleg, zoekt men naar de Zin van het Leven.

We zijn altijd wel al geïnteresseerd geweest in de Islam, maar vroeger heb ik daar niet veel mee gedaan, we hadden namelijk weinig moslims om ons heen. Mijn vader (niet bekeerd) luistert zo lang ik mij herinner al de Koran. Ook bijzonder. Maar waar het echt serieus begon te worden is het volgende; vorig jaar januari lag mijn zus Melissa met een longontsteking in het ziekenhuis, doordat zij lijdt aan de spierziekte SMA (Spinale musculaire atrofie). Een longontsteking kan fataal zijn omdat ze niet genoeg kracht heeft om het slijm weg te hoesten etc.. Ze was afscheid van ons aan het nemen, omdat zij zo sterk voelde dat ze die nacht zou komen te overlijden. Het moment dat ik daar weg reed heb ik zo gehuild en geschreeuwd. En ik heb elke Moslim in mijn kenniskring die ik met de jaren had leren kennen, gevraagd of ze Dua voor haar wilde doen. Alhamdoelillah gebeurde er een ‘wonder’ en ipv dat haar conditie achteruit ging, werd ze sterker en kwam zij er boven op.

Hij stuurde een Koran op, daarna volgde de Shahada

Op dat moment leerde ik iemand kennen en raakte met hem in gesprek en hij heeft zowel voor mijn zus als voor mij een Koran opgestuurd. Die zijn wij gaan lezen en we zijn zo kennis op gaan doen. Zij heeft nu ongeveer een half jaar terug de shahada uitgesproken thuis. Sindsdien gaat haar gezondheid als een speer, alhamdulillah. Ze bidt 5 keer per dag en draagt standvastig een hoofddoek. Ik ben zo ontzettend trots op haar SubhanAllah. Toen heb ik 2 weken terug de documentaire gezien van ‘1 minuut voor Allah’ De terugkeer. En dat was voor mij het seintje dat ik nodig had. Ik heb meteen de dag er na een afspraak gemaakt bij de moskee in Heerhugowaard. Moskee Khalid. Ben daar met mijn zoontje van 8 die ook wel al dingen aan het opzoeken was over de islam wezen kijken of het rolstoel toegankelijk was vanwege mijn zus. Toen zei die vrouw dat als mijn zoon het wil ook de shahada mag uitspreken. En toen we terug reden zei hij “Mama ik wil dat want Allah zit echt in mijn hartje.”*

*“De Dag waarop bezit, noch kinderen kunnen baten. Behalve degene die bij Allah komt met een zuiver hart.”

(Interpretatie van de Betekenis van de Edele Koran 26:88,89)

Even tussendoor. “Is Allah overal?”

Nog nooit zo gelukkig geweest

Op 22 maart hebben wij de Shahada uitgesproken. Je wordt zo goed opgenomen in de community, het is zo warm en voelt welkom. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest maa Shaa Allah.

Mijn zus heeft zoals verteld veel hulp nodig. In de winter bijvoorbeeld kan zij vanwege de kou geen of moeilijk boodschappen doen. De Islamitische supermarkt bij haar in de buurt brengt bijvoorbeeld haar boodschappen gewoon bij haar thuis… wie doet dat nog in deze tijd? Dit soort dingen zijn gewoon zo mooi. Je voelt je geaccepteerd zoals je bent. Zo hebben wij ons nog nooit eerder gevoeld. Voorheen werd zij altijd raar aangekeken.

Nu wordt ze uit het niets op haar voorhoofd gekust door een oudere Arabische man die haar waardeerde als bekeerlinge, met hoofddoek, in een rolstoel.

Moge Allah ons, alle anderen bijstaan, genezen en barmhartig zijn. Ameen.

Ja ik ben echt nog nooit zo gelukkig geweest mashallah.