CAIRO – De Amerikaanse acteur en tevens Academy-Award winnaar Morgan Freeman heeft gezegd dat de Islam streeft naar vrede. Berichten in de media waarin kleine groepen extremisten worden uitgelicht reflecteren volgens hem niet de normen en waarden waar de meeste moslims voor staan.

“Nu ik moslims face to face heb ontmoet, heb ik geleerd dat de Islam juist streeft naar vrede.”

Deze uitspraak heeft Freeman gedaan tijdens de tweede aflevering van National Geographic’s “The Story of God”.

“Wanneer je vandaag de dag naar het nieuws kijkt kan het je ontgaan zijn, maar slechts een klein aantal moslims voeren een oorlog tegen het Westen.”

 

De miniserie van National Geographic volgt Freeman tijdens zijn reis waar hij 20 steden aandoet in 7 verschillende landen; op zoek naar antwoorden op levensvragen.

De acteur beaamde ook dat Joden*, Christenen* en Moslims geloven in een en dezelfde God.

“Islam is een Arabisch woordje wat min of meer “overgave” inhoudt. Je onderwerpt je aan de Wil van God (Allah). Dezelfde God die de Joden* en Christenen* aanbidden.” Aldus de ster.

 

Levensvragen
Freeman beschikt thuis over talloze boeken over religie, waaronder de Koran en vier verschillende Bijbels. Vier ja…

Wie oprecht op zoek is naar de Ware religie en hier gedegen onderzoek naar verricht, zal stuiten op een aaneenschakeling van Openbaringen die van de Ene Ware God afkomstig is; doorgegeven aan profeten die Hij daarvoor heeft uitverkoren.

*De drie grootste religies getuigen allen van één en dezelfde God, maar het waren de Joden die weigerden in Jezus te geloven. En de Christenen die deze zelfde fout maakten door niet in Mohammed te geloven, ondanks de oorspronkelijke (Hebreeuwse) teksten die getuigen van de komst van Mohammed: de geëerde Profeet.