Een 39-jarige moslima, die in Engeland aangevallen werd door de 55-jarige Peter Scotter terwijl zij op straat wachtte op haar man en dochter heeft aan de rechter gevraagd of hij de man wilde vrijspreken. Tijdens zijn daad schreeuwde Scotter:

“Hier, trek die **** uit, je bent nu in ons land jij stomme **** moslim.”

De vrouw is sinds het voorval bang om de deur uit te gaan:

“Ik voel me niet meer veilig als ik naar buiten ga. Soms vraag ik mijn man om voor me uit te lopen omdat ik bang ben dat het nog eens kan gebeuren, ik heb hem nodig om me te beschermen.”

Ondanks alle narigheden wil de moslimmoeder niet dat de rechter haar aanvaller veroordeelt, nadat ze erachter kwam dat hij een kwaadaardig gezwel in zijn mond heeft.

“Ik wist niet dat de man kanker had, ik wil niet dat hij de gevangenis in moet. Ik zou willen dat de rechter dit in beschouwing neemt wanneer hij een vonnis uitspreekt.”

Ze is ook niet uit op wraak:

“Hij heeft in zijn boosheid iets slechts gedaan, ik weet niet waarom hij me dit aandeed. Hij deed me pijn en maakte me bang, maar ik ben niet uit op wraak. Ik wil niet dat hij zal lijden. Ik zou willen dat hij vrij zal blijven, om de rest van zijn leven op een vredige en verdraagzame manier te leiden, en niet op een kwade en bittere manier.”

Ze hoopt dat iedereen zal stoppen met haat en “af zal koelen”:

“Misschien dat iedereen die woede en haat koestert tegenover Moslims in Engeland hiervan kan leren – misschien dat de mensen zullen stoppen met elkaar haten en zullen afkoelen.”

Over haar niqaab zegt ze dat het een beslissing was die ze zelf heeft gemaakt:

“Het is mijn eigen keuze, en niet iets dat me werd opgedrongen, en ook niet iets waartoe ik mijn dochters zal dwingen. Ik accepteer de keuze van andere mensen en ik zou willen dat anderen mijn keuze accepteren.”

De moeder van vier kinderen wil ‘een positief verschil laten zien’:

“Mensen moeten naar zichzelf kijken en denken: ‘Ik wil liefde uitdragen en geen haat, ik wil een van de mensen zijn die het verschil maken in deze wereld.”

Door zuster Marianna voor Stichting Bekeerling.