De VAE (Verenigde Arabische Emiraten) is wereldwijd nummer 1 op het gebied van respect tegenover vrouwen

Volgens een studie die de ontwikkeling en het welzijn tussen 132 landen vergelijkt eindigt de VAE als eerste op de wereldranglijst voor het behandelen van vrouwen met respect.

Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (vice-president en premier van de VAE en heerser van Dubai) zei dat het bewijs van respect tegenover vrouwen de basisprincipes van de Emirati cultuur en tradities weergeeft.

“We hebben diep respect voor vrouwen. Wij respecteren hun offers en hun toewijding als partners in het bouwen van onze natie. In veel sectoren zijn ze in staat om meer dan mannen bij te dragen omdat de maatschappij van de VAE vrouwen een ondersteunende omgeving biedt om hun volledige potenties te bereiken.”

“Vrouwen zijn de ziel van onze maatschappij. Welke rol een vrouw ook op zich neemt, haar keus is heilig. Haar bijdrage verdient ons diepe respect.” – Sheikh Mohammed bin Rachid Al Maktoum

“Hun bijdragen hebben zwaarder gewogen in vele sectoren, en dit weerspiegelt de ondersteunende omgeving die de VAE vrouwen altijd geboden heeft.”

De wereldwijde Social Progress Index rangschikt de VAE ook als nummer één voor het laagste niveau van gewelddadige criminaliteit, het laagste aantal moorden, het laagste rato m.b.t. ondervoeding, en het hoogste percentage van de inschrijvingen in het voortgezet onderwijs.

Het rapport is opgesteld door een team van internationale economen onder leiding van Professor Michael Porter van de Harvard Business School, als onderdeel van een initiatief dat gelanceerd werd door World Economic’ Forum’s Global Agenda Counsil.


LEES OOK: “Help jij ons ook mee? WORD JIJ ONZE STEUNPILAAR?”Lees ook

UW INTERESSE GEWEKT?Like ons op Facebook!like

De index is ontworpen als een objectieve en transparante meting die meer holistisch is dan dat het enkel vertrouwt op economische indicatoren om de algehele welzijn van een land te beoordelen. Het omvat 54 maatstaven die het vermogen van een samenleving achterhalen om:

  1. de menselijke basisbehoeften van de burgers tegemoet te komen;
  2. bouwstenen op te richten die het mogelijk maken voor de burgers en gemeenschappen om de kwaliteit van hun levens te verbeteren en te handhaven;
  3. omstandigheden te creëren voor alle mensen om hun volledige potentie te kunnen bereiken.

Voor de gehele index eindigde de Verenigde Arabische Emiraten op de eerste plaats in het Midden-Oosten en op de 37e plaats wereldwijd.

Vertaald door zr. Rachel Heesjol, verbeterd door zrs. Sandra en Marleen voor Stichting Bekeerling.