Van de beroemde Jackson familie hebben meerdere familieleden zich bekeerd tot de Islam. Naast Jermaine Jackson (van de Jackson 5) deden een aantal geruchten de ronde dat ook Michael en Janet Jackson zich hebben bekeerd tot de Islam. Nu wordt door Janet zelf bekend gemaakt dat zij zich al in 2012 heeft bekeerd nadat zij door Wissam Al Mana met de Islam in aanraking kwam. Wissam Al Mana, een miljardair en zakenman uit Qatar, trad vervolgens met Janet in het huwelijksbootje. Ze neemt haar religie nu erg serieus, zo laat zij weten in een gesprek met The Sun.

“Ze heeft het gevoel dat ze een thuis heeft gevonden met haar nieuwe geloof. Haar familie respecteert dat volledig. Ze heeft de Islam grondig bestudeerd en de dagen dat ze wellustig over het podium danst in nietsverhullende kleding zijn echt voorbij voor Janet.”

Ondertussen heeft Janet zich verder teruggetrokken en haar optreden tijdens het iHeartRadio Muziek Festival, eind deze week, afgelast.

Ze zou optreden in de MGM Grand Garden Arena, met andere acts waaronder Kanye West, the Killers, Coldplay, Kenny Chesney, Blake Shelton, the Weeknd, Duran Duran, Lil Wayne, David Guetta en Disclosure.