Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu lijkt het erop dat na Janet Jackson en andere Hollywood-sterren ook Lindsay Lohan zich heeft bekeerd tot de Islam.

Lohan werd volgens TMZ in 2015 gespot met een Koran onder haar arm toen ze een jeugdcentrum verliet in New York.  Ze is katholiek opgegroeid en eerder was ze te zien met een Kabballah-armband. In 2012 was ze actief in een boeddhistische zanggroep.

Het gerucht dat LiLo zich heeft bekeerd tot de islam is niet nieuw. Nog ver voordat ze haar Instagram aanpaste, werd ze in 2015 al eens gefotografeerd met een Koran. In datzelfde jaar werd ze ook gekiekt met een hoofddoek op tijdens een bezoek aan Turkije. Iets wat haar in thuisland Amerika op veel kritiek kwam te staan.

In de Turkse tv-show HaberTurk zei Lohan daarover: ,,Ze veroordelen me ervoor in Amerika. Ze doen net alsof ik Satan ben. Ik zou een slecht persoon zijn omdat ik een Koran vasthield. Nou ik was blij dat ik Amerika kon verlaten en terug kon naar Londen. Ik voelde me onveilig in mijn eigen land. Als de islam iets is wat ik wil leren, is dan mag ik dat zelf bepalen.”

De Koran opent deuren voor me, ik wilde ware zingeving vinden. Dit is wie ik ben.”

Lindsay Lohan met een hoofddoek in Turkije.

Lindsay Lohan met een hoofddoek in Turkije.

 

Na jaren van verdieping besloot Lindsay vandaag om al haar foto’s van haar Instagram-account te verwijderen en haar miljoenen volgers te verwelkomen met de woorden “Vrede zij met jullie”, oftewel “Assalamualeykum”.

De moeder van Lindsay, Dina, heeft aan Gossip Cop laten weten dat haar dochter slechts uit respect voor de Arabische cultuur haar account leeg heeft gemaakt. ,,Ze studeert op dit moment Arabisch in Dubai en wil andere religies leren kennen. Dat betekent echter niet dat ze nu ook moslim is.”

 

 

lindsay-lohan-islam