Bijna acht jaar na de laatste aflevering van Prison Break is het woensdag 5 april zover: dan gaat het vijfde seizoen van ‘Prison Break’ in première op FOX. Het meest opvallende aan het vijfde seizoen zal ongetwijfeld te maken hebben met de Arabische en Islamitische elementen waarvoor de producers gekozen hebben.

De Arabische taal

Dit seizoen werd vooral opgenomen in Marokko, een land waar 99% van de inwoners de Islam aanhangt. In de serie wordt de indruk gewekt dat het verhaal zich afspeelt in Jemen, een ander Islamitisch land.

‘Michael Scofield’ heeft dit maal zijn lichaam vol getatoeëerd met Arabische teksten. Arabisch (in het Arabisch: الـعـربـيـة, al arabiyya) is een wereldtaal die door ongeveer 320 miljoen mensen in verschillende landen wordt gesproken. Het Arabisch behoort tot de Semitische talen. Arabisch is de taal van de Koran. Het Arabische alfabet bevat 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven met uitzondering van de cijfers, die van links naar rechts worden geschreven. In de wereldgeschiedenis zijn er veel mathematische, filosofische en astrologische werken geschreven in het Arabisch. De kwantitatieve, politieke, culturele en religieuze betekenis van de taal werd in 1973 officieel erkend door de Verenigde Naties. Het Arabisch werd toen de zesde taal van de VN (naast Chinees, Engels, Russisch, Frans en Spaans).

Ook jij kent zonder twijfel heel wat Arabische woorden. De cijfers zoals we die nu kennen zijn ook Arabisch. Woorden als ‘algebra’, ‘gazelle’, ‘almanac’, ‘cijfer’ (cipher, nul) en ‘alcohol’ zijn allen Arabisch.

Benieuwd naar de Arabische taal? Bezoek dan onze pagina waar je gratis Arabisch kunt leren!

De bekering van ‘C-Note’ tot de Islam

In dit seizoen heeft C-Note zich bekeerd tot de Islam. Prison Break zal door honderden miljoenen fans worden bekeken; dit zal de interesse in de Islam doen aanwakkeren. Omdat steeds meer mensen zich bekeren tot de Islam is het van belang dat de kijkers op de hoogte worden gebracht van de Islamitische geloofsleer. Benieuwd waarin moslims geloven? Neem dan gauw een kijkje op de rest van onze website.

Geschreven door broeder Tim voor Stichting Bekeerling.