De Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer (hedendaags o.a. columnist bij het NRC) Clarence Seedorf heeft zich bekeert tot de Islam. Seedorf kwam tientallen keren uit voor het Nederlands elftal. Hij speelde ook voor AC Milan en Real Madrid. Zijn vrouw Sophia heeft hem lange tijd (15 jaar lang(!)) verteld over de godsdienst van bijna 2 miljard mensen op aarde.“Als je moslim wilt worden moet het uit je hart komen, niet vanwege je vrouw” zei Clarence destijds.

Clarence Seedorf blijft de naam Clarence dragen

We zien bij Stichting Bekeerling vaak dat (pas) bekeerden hun officiële naam veranderen: vaak zorgt dit bij de directe familieleden voor veel verdriet en voor problemen. Wanneer jouw oorspronkelijke naam geen verboden of ongewenste betekenis heeft is het veranderen van je voornaam niet nodig.

“Clarence” betekent “helder”. Dat is een mooie, normale en neutrale naam die hij natuurlijk niet hoeft te wijzigen.

Als zijn naam (bijvoorbeeld) Abdel Masieh is (d.w.z. “slaaf van Jezus de Messias,” een gebruikelijke naam onder Arabische Christenen; in het Engels vertaald zal het “Christopher” zijn) of iets wat erop lijkt, dan moet hij het veranderen. Daarentegen, als zijn naam geen dienstbaar aan iets anders dan Allah impliceert, zoals George en Paul etc., dan hoeft hij het niet te veranderen. En Allah is de bron van alle kracht.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft de metgezellen namelijk niet bevolen om de naam van hun vader en grootvaders te veranderen wanneer zij de Islam binnentraden.

‘Ik ben blij en gelukkig me aan te sluiten bij alle Broeders en Zussen over de hele wereld’

Schrijft Seedorf, die naar eigen zeggen is overladen met felicitaties omdat hij nu bij de ‘moslimfamilie’ hoort.

“Ronaldo” van GeenStijl feliciteert Clarence Seedorf en groet hem met “Salaam aleikum!”

Marc Overmars out, Clarence Seedorf opvolger Ajax?

Volgens Valentijn Driessen zou Clarence Seedorf een goede opvolger kunnen zijn van de in opspraak geraakte Marc Overmars. Dit schrijft hij in de Telegraaf.

 “Hij is behept met het DNA van Ajax, opgegroeid in de jeugdopleiding en succesvol speler van van het eerste elftal van de club, heeft een roem- en succesrijke internationale spelers carrière achter de rug en is iemand voor wie alle deuren in de voetbalwereld gelijk opengaan: van Europa tot Zuid-Amerika, van UEFA tot FIFA, stelt Driessen in zijn lofzang. Ook geniet Seedorf veel aanzien in de kleedkamer van Ajax, waardoor hij interne conflicten makkelijk zou kunnen oplossen.”

Seedorf wordt gezien als een van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden. Hij won onder meer vier keer de Champions League en was tevens de eerste voetballer in de wereld die het toernooi won met drie verschillende clubs. Als trainer behaalde Clarence (iets) minder succes.