Project Soelaas stelt zichzelf ten doel om ervoor te zorgen dat geen één bekeerde zuster in haar eentje met problemen door het leven moet, zonder dat de moslimgemeenschap haar steunt. Middels adviezen, tips, het delen van (nare) ervaringen en openheid trachten wij hen op de beste manier bij te staan. Wij stellen steunpakketten beschikbaar om haar bij te staan en hopelijk haar innerlijke geloof (imaan) te versterken, en koppelen hen indien nodig aan een buddy zodat ze een luisterend oor heeft. Moge Allah subhanahu wa ta’ala ons allen hierbij steunen.

Help elkaar nu, voordat het te laat is.

Vraag direct hulp aan!

Bent u een ‘bekeerde’ zuster, en heeft u direct hulp nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

BEL ONS DIRECT:

+31 6 24287532

(telefoon, SMS, WhatsApp)

Getuigenissen.

Wat zeggen de vrijwilligers die cliënten steunen, en wat hebben de cliënten zelf ons te vertellen?

Doneer nu.

Zonder uw steun kunnen wij niet voortbestaan. Met uw donaties stellen wij onder andere informatiepakketten samen met de noodzakelijke informatie.

”WIE OOK HELPT OM DE LAST OP ZIJN BROEDER TE VERLICHTEN – DIE ZAL ZIJN LASTEN VERWIJDERD ZIEN DOOR ALLAH IN DIT LEVEN EN IN HET HIERNAMAALS.”… Onze Profeet Mohammed (vrede zei met hem)

Een overlevering uit Sahih Bukhari.Powered by: €uroPAY

Denise werd moslima, haar moeder ook, haar vader…

Mijn naam is Rafa, voor mijn bekering heette ik Denise en ik ben sinds 2010 bekeerd. Begin Ik ben opgegroeid in een gezin waar niemand in God geloofde. Ik was altijd nieuwsgierig naar de Islam, in mijn klas zaten Moslima's waar ik goed mee kon opschieten. Thuis werd...

Lees meer

Ik, de bekeerling… (emotioneel)

Bij ons gaat de Adhān niet af. Er wordt geen Qur’an gereciteerd. Het geluid van dhikr is nergens te bekennen. ‘Isha is aangebroken, helemaal vergeten. Gelukkig herinnert mijn App me er wel aan. Ik zet een stoel voor de deurklink. Gefocust bid ik stilletjes de Salah,...

Lees meer

Zeven zaken die ik niet had verwacht toen ik Moslim werd

Na jarenlang godsdienst te hebben bestudeerd, en nadat ik tot de slotsom was gekomen dat de Islam de enige godsdienst is die aansluit bij mijn karakter en bij wie ik in de ogen van God wilde zijn, bekeerde ik me tot de Islam. Dat heeft mijn leven ingrijpend veranderd....

Lees meer

Laat haar de Islam niet verlaten!

Je kent het wel. Je wordt moslim. De eerste week vliegen de omhelzingen, kusjes en felicitaties je om je oren. Best-feeling-ever... Maar dan begint het pas. Jouw familie staat misschien niet achter je keuze en je komt op straat terecht. Jouw vriendinnen? Die zien je...

Lees meer

De Ramadan is voor veel bekeerlingen een eenzame periode

Op 6 mei 2019 begint voor de moslimwereld de Heilige maand Ramadan, waarin zij die gezond en volwassen zijn vasten van de dageraad (fadjr) tot zonsondergang. Iedere dag, voor 29 of 30 dagen. De Ramadan is onder meer een tijd van spirituele vereffening, het maakt het...

Lees meer

Het dorp dat Boeddhisme de rug toekeerde

Moslims vertegenwoordigen slechts 2,3 procent van de Cambodjaanse bevolking, maar stemmen vanuit de Islamitische gemeenschap zeggen dat dit aantal toeneemt. En hoewel de meeste Moslims via een huwelijk zijn bekeerd, is er minstens één dorp waar de religie voor zijn...

Lees meer