Twijfels over de Islam?

 

Basmallah

أَعـوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْـطانِ الرَّجيـم – آمَنْـتُ بِاللهِ وَرُسُـلِه – هُوَ الأوَّلُ، وَالآخِـرُ، وَالظّـاهِـرُ، وَالْبـاطِـنُ، وَهُوَ بِكُلِّ شَيءٍ عَلـيم

Ik zoek toevlucht bij Allah tegen de vervloekte satan. Ik geloof in Allah en Zijn Boodschappers. Hij is de Eerste en de Laatste, de Allerhoogste, de Meest Onwaarneembare. En Hij is Alwetend over alle zaken.

 

O beste moslimzuster, twijfel je over ons geloof, de Islam? Ben je recentelijk ergens mee beproefd? Heb je problemen met het plaatsen van de vele problemen die de moslimwereld en moslims teisteren, terwijl jij je leven hebt omgegooid omdat de Islam juist voor vrede, rust en eenvoud staat?

Dit zijn geen vreemde gedachtes bij veel bekeerde zusters of andere moslims. Veel bekeerde moslim(a)s zien door de opgestapelde problemen door de bomen het bos niet meer. Hiernaast hebben veel andere factoren invloed op iemands denken; ook menselijke satans streven naar het misleiden van, en naar de destructie van de mens.

Het is de satan die met zijn influisteringen (waswas) de mensen probeert te misleiden:

“En de satan zei, (de duivel, Iblies) nadat de zaak besloten was: ‘Voorwaar, Allah heeft jullie een belofte gedaan, maar ik heb jullie bedrogen. En ik had geen macht over jullie, behalve dat ik jullie heb uitgenodigd (om mij te volgen) en jullie mij gehoor gaven. Dus verwijt mij niets, maar verwijt julliezelf. Ik kan jullie niet helpen, noch kunnen jullie mij helpen. Voorwaar, ik verwerp het dat jullie mij voorheen als deelgenoot (aan Allah) toekenden. Voorwaar, voor de onrechtplegers is er een pijnlijke Bestraffing. (DeKoran.nl – 14:22)

Ook veel vroegere moslims hadden met influisteringen te maken:

“Er kwam een aantal metgezellen naar de Profeet (vrede zij met hem). Zij zeiden tegen hem: ,,Wij zitten ergens mee (de influisteringen over de Gedaante van Allah) wat iemand van ons een te groot onderwerp vindt om over te praten.” Hierop zei de Profeet (vrede zij met hem): ,,Zitten jullie daar werkelijk mee?” Zij zeiden: ,,Ja!” De Profeet (vrede zij met hem) zei: ,,Dat is (een teken van) oprecht geloof.” (Sahih Muslim)

 

Ook moet men er aan denken dat iemand niet verantwoordelijk is voor slechte gedachten die optreden in het hart en hoofd, zolang het gedachten blijven.

De Islam is een volledige religie waarbij geen een vraag onbeantwoord blijft. Hoe de individuele volgers ermee omgaan is een tweede: we dienen allen kennis op te doen zodat we niet onwetend worden over een zaak.

We hebben om deze redenen een hele pagina ingericht voor het verhelpen van problemen en wegnemen van twijfels.

Via de bovenstaande links en instanties hopen wij dat u een antwoord heeft op uw vragen. Mocht dat niet geval zijn: aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Troostje logo