Een mooi verhaal is ons ter ore gekomen die we je niet willen onthouden!

Een lange tijd geleden, toen in het verre oosten een oorlog gaande was in een islamitisch land, trad een atheïst een Belgische moskee binnen.

Deze persoon geloofde niet in God, zag door de vele problemen geen uitweg in zijn leven en wilde uit het leven stappen door zelfmoord te plegen. Hij besloot om zich niet in België van het leven te beroven, maar wilde naar eigen zeggen op een “eervolle, nuttige” manier zelfmoord plegen.

Hij wilde als zelfmoordenaar optreden en ten strijde trekken naar een moslimland om aldaar een zelfmoordaanslag te plegen op de indringers in dat land.

Hij zocht een weg naar het strijdveld, en stapte in Brussel een moskee binnen in de hoop dat zij hem verder konden helpen met de reis. Bij binnenkomst in de moskee merkten de aanwezigen op dat de man naar een sterke wietgeur rook. Hij maakte bekend aan de aanwezigen dat hij, als niet-moslim, zichzelf wilde opofferen in een moslimland.
De broeders in de moskee gingen met hem het gesprek aan;

“Hoe komt het dat je jezelf van het leven wilt beroven? Wat verwacht je van het leven, en is het niet beter om een oplossing voor je problemen te vinden zodat je voor de rest van je leven mensen kunt helpen?”

De atheïst voerde vele gesprekken met de moskeegangers en diens vrijwilligers. Hij besloot nadat de broeders hem hebben geadviseerd, om af te zien van zijn plannen en verdiepte zich in de Islam.

Hoe het leven van deze “aspirant-zelfmoordenaar” zich ontwikkelde kan je wel raden… Vandaag de dag maakt desbetreffend persoon deel uit van onze moslimgemeenschap!

Moge Allah ons allen leiden tot Zijn Pad.