In het jaar 1981 ben ik geboren in een mooi klein dorpje in Gelderland vlak aan de rivier de Ijssel.
Toen ik ongeveer twee en een half jaar was besloten mijn ouders om te scheiden, waarna ik bij mijn moeder bleef wonen. Mijn moeder was niet gelovig, maar ik kwam vaak bij mijn oma die Jehova’s
Getuige is. Door haar en doordat ik op een latere leeftijd bijbel studie ben gaan volgen leerde ik veel over God, Jezus Christus, de Bijbel, enz. Dit stopte toen ik ongeveer 11 jaar was en bij mijn vader introk.

Mijn tiener jaren waren geen gemakkelijke jaren. Ik was behoorlijk opstandig en ik deed alles wat God verboden had. Na ongeveer 2 jaar in een internaat in Nijmegen werd ik uit de internaat
verwijderd, waarna ik in diverse opvangcentra kwam en uiteindelijk ging ik op mijn zeventiende op kamers, dit was helaas voor korte duur, want al snel belande in op straat.
Na ongeveer een jaar op straat geleefd te hebben kwam ik bij een opvangcentra voor dak- en thuislozen in Den Haag. Hier sloot ik mij ook weer aan bij een kerkgemeenschap, maar dit beviel
mij niet echt, waardoor ik al snel het geloof weer liet varen. Na ongeveer twee jaar in de opvangcentra te hebben gewoond kreeg ik een eigen huis in een dorpje vlakbij Den Haag. Na ongeveer 5 jaar verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik helemaal los ging met overmatig gebruik van alcohol, softdrugs en feesten tot diep in de nachten. In 2009 – 2010 verhuisde ik naar Oosterhout, Tilburg en Wagenberg om uiteindelijk neer te strijken in een klein dorpje vlakbij Oosterhout, waar ik uiteindelijk in een moeilijke periode van mijn leven kwam. Ik besloot weer om naar een kerk te gaan in Oosterhout, maar wederom beviel deze kerk mij niet, maar ik wist wel dat er een God moest zijn. Uiteindelijk kwam ik bij de Mormoonse Kerk in Breda terecht. In die tijd werkte in soms ook in de Shoarmatent bij ons in het dorp. Hier had ik met een van de medewerkers een zware discussie over het Christendom en de Islam. Hij kon mij toen niet overtuigen dat de Islam de enige ware geloof is die door Allah voor de mensheid is uitgekozen. Na verloop van tijd begon mij verschillende dingen op te vallen, waardoor ik niet meer zo zeker was van het Christendom.

Door het gesprek over de Islam en doordat de Islam veel in het nieuws was besloot ik om de Islam te gaan onderzoeken uit nieuwsgierigheid. Al snel kwam ik op deze website waar ik ook weer snel
door gelinkt werd naar andere interessante websites. Op deze website zag ik ook een bekeringsverhaal van iemand die vlakbij in de buurt moest wonen. Via Stichting Bekeerling ben ik
in contact gekomen met deze jonge man.

UW INTERESSE GEWEKT?Like ons op Facebook!like

Samen met hem ben ik 14 februari 2016 naar de Moskee in Oosterhout geweest. Hier had ik daarna een gesprek met twee andere broeders die mij met al mijn vragen konden beantwoorden. Ik kwam er op dat moment achter dat ik al van binnen een Moslim was, maar hieraan nog niet wilde overgeven doordat ik niet wist hoe mijn omgeving hierop zou reageren. Toch besloot ik om die dag de Shahada uit te spreken en Moslim te worden in hun bijzijn.

Op 19 februari heb ik na de vrijdagmiddag preek in de Moskee voor de gehele gemeenschap de Shahada uitgesproken. Tot op heden heb ik hier nog steeds geen spijt van gehad en er is een hele mooie nieuwe wereld voor mij opengegaan. Graag zou ik Allah willen bedanken, en ook iedereen die mij op dit pad heeft gebracht.

Anoniem