Mutah Beale, ook wel bekend als “Napoleon” van de Outlawz (Tupac) heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn Mug Way Koffiehuis geopend. Samen met de Nederlander Anthony de Bruijn willen ze het Midden-Oosten veroveren.

Twintig jaar geleden zou Mutah Wassin Shabazz Beale’s (11 oktober 1977) toekomst er echt “Thug Life” hebben uitgezien. De voormalige Amerikaanse gangster-rapper maakte deel uit van de Outlawz rapgroep, de rapgroep die werd opgericht door de vermoorde hip-hop ster Tupac Shakur.

UW INTERESSE GEWEKT?Like ons op Facebook!like

Het leven van Mutah ziet er echter sinds 2001 heel anders uit. Mutah verliet zijn label en verhuisde naar Saudi-Arabië. Daar werkt hij momenteel als jongerenwerker. Over zijn leven is een documentaire gemaakt met de naam Napoleon: Life of an Outlaw.

De 38-jarige rapper heeft zijn coffeeshop (uhuh, not that type of one!) een luxueuze Arabische blend meegegeven. Houten panelen, terracotta gekleurde muren en mooie planten: comfortabele stoelen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Een latte of cappuccino? Voor 12 tot 30 AED (€3-€8) is een kopje van jou. Zin in een nostalgische Nederlandse pannenkoek? Ook die kun je bij Napoleon krijgen voor 15 AED.

Napoleon verbreekt zijn iftar regelmatig in zijn koffietent. Wees er snel bij, want de Ramadan duurt niet zo lang meer.

“Koffie maakt deel uit van onze levensstijl.”

Zegt de Nederlandse entrepreneur en de mede-eigenaar van de café Anthony de Bruijn.


LEES OOK: “WORD JIJ ONZE STEUNPILAAR?”Lees ook

“Ik werk samen met Napoleon omdat hij zich altijd houdt aan zijn afspraken. De Outlawz-code bepaalde eveneens dat je geen dingen belooft die je niet waar kunt maken.”

Napoleon wilt nog wel iets kwijt over het verschil tussen muziek en koffie.

“De muziekindustrie is erg corrupt en nietsontziend. In de koffiebranche daarentegen, kun je s’nachts rustig naar bed gaan, wetende dat je jouw klanten iets goeds biedt.”

Ben jij ook in voor een thug-life koffie? Bezoekers kunnen terecht bij de Mug Ways (Al Qawasim Corniche), Ras Al Khaimah.

Door broeders Milan en Giovanni voor Stichting Bekeerling.

napoleon