Heeft u vragen over ons of de Islam? Bent u op zoek naar begeleiding of heeft u een andere vraag? Op deze pagina hebben wij de belangrijkste vragen met bijbehorende antwoorden voor u opgesomd.

Ik heb een vraag over de Islam. Waar kan ik deze stellen?

We hebben voor (beginnende) moslims een handig overzicht samengesteld met informatie over individuele begeleiding, hulpvragen en meer. Bezoek hiervoor de volgende links:

Waarom houdt Stichting Bekeerling zich niet bezig met buitenlandse projecten?
Het bestuur en de projectleid(st)ers van Stichting Bekeerling hebben besloten om uitsluitend in Nederland, België en andere Nederlandstalige gebieden (ABC-eilanden, Suriname) actief te zijn.

We hebben hiertoe besloten omdat er meerdere argumenten voor zijn: de behoefte naar onze projecten in voornamelijk bovengenoemde landen is groter dan elders; er is namelijk een groot tekort aan degelijk islamitische voorlichting in de Nederlandse taal.

Denk niet dat in Nederlandstalige gebieden geen behoeftigen zijn. Het oplossen van lokale vraagstukken geniet daarom voorrang ten opzichte van de andere gebieden.

Daarnaast is het voor de administratie en boekhouding een stuk makkelijker waardoor wij efficiënter kunnen werken.

Waarom voeren jullie geen projecten uit voor individuele (nood)gevallen?

Capaciteit, vertrouwen en verwachtingen. We hebben als Stichting niet de capaciteit om voor individuele gevallen projecten op te zetten. Naast het feit dat dit fraude-gevoelig is, valt het erg lastig te controleren of de schets van de probleemsituatie van de cliënt daadwerkelijk een weerspiegeling is van de realiteit.

Om het goede vertrouwen van onze trouwe achterban niet te verliezen, is het van belang dat wij altijd zakelijk te werk gaan en geen mogelijkheid scheppen waarbij individuen ons ten onrechte beschuldigen van misstanden.*

Individuele gevallen vragen normaliter erg veel inspanning en middelen, terwijl algemene projecten in veel kortere tijd kunnen worden bewerkstelligd, waarbij de benodigde gelden vaak minder groot zijn dan bij individuele (probleem)gevallen.

Onze projecten laten zich voornamelijk leiden door het verstand, niet louter door emoties. Wij geven een individu dus geen vis om op te eten, maar voorzien een hele gemeenschap van hengels om een leven lang van vis te genieten. 

*In 2015 zij wij, na het uitvoeren van onze eerste (en tevens laatste!) project ten onrechte beschuldigd waarbij de cliënt weigerde de bonnetjes aan ons te overhandigen.